Det kan nok diskuteres om daal er en suppe, for den er noget tykflydende af en suppe at være.

Ingredienser til 4 personer:

Daal:

  • Rapsolie, 90 g (1 dl)
  • Bananskallottelød (eller alm. skalotteløg), 200 g
  • Hvidløg, 2 fed
  • Chili, rød, 1 stk
  • Gulerod, 1 stk
  • Ingefær, frisk, 50 g
  • Madras karry, 14 g (2 sp)
  • Linser, røde, 250 g
  • Vand, 700 g
  • Salt, 9 g (1½ tsk)
  • Limeblade, 4 stk
  • Tomater, dåse, 250 g
  • Kokosmælk, dåse, 400 g
  • Citronsaft, 50 g (½ dl)

Topping:

  • Cherrytomater, 100 g
  • Koriander, frisk, 1/4 bundt
  • Skyr, 200 g
  • Mandler, saltede, hakkede, 50 g

Tilberedning:

  1. Varm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, og kom det i den varme olie sammen med karry. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve.
  2. Skyl guleroden, skær den i små tern, og kom i gryden.
  3. Skyl linserne, og læg dem i gryden. Steg dem hurtigt af, og tilsæt vand, salt og limeblade. Har du ikke limeblade, så skræl 2 limefrugter og brug skallen i en stofpose (tubegaze).
  4. Kog linserne, til de har absorberet væden, tilsæt tomater og kokosmælk, og kog videre, til grøden har den rette konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
  5. Top daalen med cherrytomater, hakkede saltede mandler, friske koriander og skyr. Server evt. topping som tilbehør. Brød er også godt til, f.eks. naan. Skyr kan evt. erstattes med hytteost (som på billedet).

Kilde: Mad&Bolig, som har den fra GRØD.