Ingredienser til 8 personer:
- Olivenolie
- Bacon, 4 skiver
- Rødløg i små tern, 2 stk
- Gulerødder i tern, 2 stk
- Fennikel i tern, 1 stk
- Bladselleri i tern, 2 stængler
- Hvidløg i tynde skiver, 2 fed
- Basilikum, hele blade og snittede stængler, ½ bundt
- Rødvin, 125 g
- Tomater, hakkede, 2 ds
- Squash, halveret og snittet, 2 stk
- Savoykål, snittet, 300 g
- Canellibønner, på dåse, 500 g
- Kartoffel, små tern, 100 g
- Kylling- eller grøntsags-bouillon, 900 g
- Pastaskaller, tørret, 75 g
- Olivenolie (mere)
- Parmesan, revet
- Persille, hakket
Tilberedelse:
- Start med en sofrito af grøntsagerne. Varm olie op på en pande og svits bacon, gulerødder,løg, selleri, fennikel, basilikum og hvidløg. Lad det simre i 15 - 20 minutter.
- Tilsæt vin og kog op. Tilsæt tomater og squash. Kog op og lad det simre yderligere 15 minutter til suppen tykner.
- Tilsæt kålen, kartoffel og bønnerne (inklusiv juice) og bouillon. Bring i kog og tilsæt pasta.
- Lad simre i 10 - 12 minutter indtil pastaen er klar. Evt. tilsættes mere vand eller bouillon.
- Smag til og tilsæt basilikumblade, gem lidt til pynt og tilsæt ekstra olivenolie.
- Server garneret med basilikumblade, persille og parmesan.
- Server gerne brød med smør eller olievenolie til suppen.
Kilde: Fra Pia mener det er en Jamie Oliver opskrift - i stil med denne.