Ingredienser til 8 personer:

  • Olivenolie
  • Bacon, 4 skiver
  • Rødløg i små tern, 2 stk
  • Gulerødder i tern, 2 stk
  • Fennikel i tern, 1 stk
  • Bladselleri i tern, 2 stængler
  • Hvidløg i tynde skiver, 2 fed
  • Basilikum,  hele blade og snittede stængler, ½ bundt
  • Rødvin, 125 g
  • Tomater, hakkede, 2 ds
  • Squash, halveret og snittet, 2 stk
  • Savoykål, snittet, 300 g
  • Canellibønner, på dåse, 500 g
  • Kartoffel, små tern, 100 g
  • Kylling- eller grøntsags-bouillon, 900 g
  • Pastaskaller, tørret, 75 g
  • Olivenolie (mere)
  • Parmesan, revet
  • Persille, hakket

Tilberedelse:

  1. Start med en sofrito af grøntsagerne. Varm olie op på en pande og svits bacon, gulerødder,løg, selleri, fennikel, basilikum og hvidløg. Lad det simre i 15 - 20 minutter.
  2. Tilsæt vin og kog op. Tilsæt tomater og squash. Kog op og lad det simre yderligere 15 minutter til suppen tykner.
  3. Tilsæt kålen, kartoffel og bønnerne (inklusiv juice) og bouillon. Bring i kog og tilsæt pasta.
  4. Lad simre i 10 - 12 minutter indtil pastaen er klar. Evt. tilsættes mere vand eller bouillon.
  5. Smag til og tilsæt basilikumblade, gem lidt til pynt og tilsæt ekstra olivenolie.
  6. Server garneret med basilikumblade, persille og parmesan.
  7. Server gerne brød med smør eller olievenolie til suppen.

Kilde: Fra Pia mener det er en Jamie Oliver opskrift - i stil med denne.