Denne opskrift er fra Jamie Oliviers bog "Jamies mad på 30 minutter".

Ingredienser til 4 personer:

Suppen

  • 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
  • 4 store tomater
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 små rødløg
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 1 lille bdt frisk basilikum
Servering
  • creme fraiche
  • olivenolie
  • havsalt
  • sort peber

Croutoner

  • 1 stort ciabattabrød
  • olivenolie
  • Salt
Guacamole
  • 1 håndfuld cherrytomater, blandede farver
  • 1-2 friske røde chilier
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 modne avocadoer
  • 2 lime
  • ½ fennikelknold
  • 1 gulerod
  • ½ agurk
  • ½ pakke grissini a 125 g eller andre brødstænger

Tilberedning

Suppe

Stil alle ingredienser og alt grej parat. Tænd ovnen på 220° og sæt en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.

Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende. Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Flæk og udkern chilien og kom den op i. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.

Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til. Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.

Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.

Hæld forsigtigt grøntsagerne fra gryden op i blenderen; det skal gøres i to omgange. Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på blenderskålen, læg et viskestykke over og blitz til ret grov konsistens. Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål efterhånden eller i en gryde for opvarmning før servering.

Bland alt godt til sidst, smag din tomatsuppe til med salt og peber.

Croutoner

Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen.

Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme

Grønt knas og guacamole

Kvas en håndfuld cherrytomater på et stort spækbræt og hak tomatkødet fint sammen med 1-2 røde chilier og en håndfuld korianderblade, inkl. den øverste del af stilkene.

Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og klem de halve avocadoer over et bræt, så kødet smutter ud af skallen. Smid skallerne ud. Drys 1 nip salt ud over kødet efterfulgt af saft fra 2 lime og hak alt fint sammen. Skrab det til side med kniven.

Skær ½ fennikelknold i både. Skræl guleroden, skær den i kvarter på langs og derefter i mindre bjælker. Gør det samme med agurken.

Drys lidt salt over, og anret grøntsagerne ved siden af guacamolen. 

Kom en håndfuld grissini i et glas og stil det på bordet sammen med brættet.

Servering

Serveres med cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie. Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.

Guacamole serveres til suppen på en sidetallerken eller bagefter.