Denne opskrift er fra Jamie Oliviers bog "Jamies mad på 30 minutter".
Ingredienser til 4 personer:
Suppen
- 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
- 4 store tomater
- 1 frisk rød chili
- 4 fed hvidløg
- 2 små rødløg
- 4 spsk balsamicoeddike
- 1 lille bdt frisk basilikum
- creme fraiche
- olivenolie
- havsalt
- sort peber
Croutoner
- 1 stort ciabattabrød
- olivenolie
- Salt
- 1 håndfuld cherrytomater, blandede farver
- 1-2 friske røde chilier
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 modne avocadoer
- 2 lime
- ½ fennikelknold
- 1 gulerod
- ½ agurk
- ½ pakke grissini a 125 g eller andre brødstænger
Tilberedning
Suppe
Stil alle ingredienser og alt grej parat. Tænd ovnen på 220° og sæt en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.
Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende. Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber. Flæk og udkern chilien og kom den op i. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til. Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.
Hæld forsigtigt grøntsagerne fra gryden op i blenderen; det skal gøres i to omgange. Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på blenderskålen, læg et viskestykke over og blitz til ret grov konsistens. Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål efterhånden eller i en gryde for opvarmning før servering.
Bland alt godt til sidst, smag din tomatsuppe til med salt og peber.
Croutoner
Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen.
Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme
Grønt knas og guacamole
Kvas en håndfuld cherrytomater på et stort spækbræt og hak tomatkødet fint sammen med 1-2 røde chilier og en håndfuld korianderblade, inkl. den øverste del af stilkene.
Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og klem de halve avocadoer over et bræt, så kødet smutter ud af skallen. Smid skallerne ud. Drys 1 nip salt ud over kødet efterfulgt af saft fra 2 lime og hak alt fint sammen. Skrab det til side med kniven.
Skær ½ fennikelknold i både. Skræl guleroden, skær den i kvarter på langs og derefter i mindre bjælker. Gør det samme med agurken.
Drys lidt salt over, og anret grøntsagerne ved siden af guacamolen.Â
Kom en håndfuld grissini i et glas og stil det på bordet sammen med brættet.
Servering
Serveres med cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie. Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.
Guacamole serveres til suppen på en sidetallerken eller bagefter.