Ingredienser til 4 personer:

  • Flåede tomater, 1600 g
  • Chillibønner, 780 g
  • Piskefløde, 3 dl
  • Løg, mellemstore, 2 stk
  • Jalapeño, 3 skiver
  • Sukker, 29 g
  • Paprika, edelsys, 3 spsk
  • Salt efter smag

Tilberedning:

Løg skives og steges klare (ikke brune).

Tomater, bønner og løg blendes. Groft eller fint efter ønske.

Jalapeño skiverne blendes med lidt af tomatsuppen. Tilsættes suppen mens der smages til så den bliver tilpas kraftig (det er ikke sikkert det hele skal i).

Suppen hældes i en gryde og opvarmes. Fløde tilsættes og opvarmes igennem.

Smages til med salt og sukker.

Tilbehør:

Eksempler på tilbehør:

  • Bacon, stegt og knust
  • Rugbrødskrutoner
  • Creme fraiche
  • Pastaskruer
  • Flutes, f.eks. hvidløgsflutes