Ingredienser til 4 personer:

  • 500 - 600 g kartofler
  • Eventuelt jordskokker
  • 150 g bacon i tern
  • 200 - 300 g porre
  • 150 - 200 g svampe (evt. champignon i glas)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk timean, tørret
  • 1 dl creme fraiche, 38%
  • 1 dl piskefløde
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Skær kartofler i små firkanter. Erstat eventuelt 150 g kartofler med 150 g jordskokker. Skær porrer i tynde ringe. Hak svampe i mindre stykker.

Steg bacon sprødt i en pande og tag det op. Sauter svampe, porrer og kartofler i fedtet fra baconen. Sauter evt. hver for sig hvis der ikke er plads på panden. Suppler evt. fedtstoffet med lidt rapsolie.

Hæld bacon, kartofler, porre, svampe, salt (kun lidt hvis der er salt i grøntsagsbuillonen) og timean i en gryde sammen med grøntsagsbouillonen og lad det småkoge til kartoflerne er møre (ca 30-45 minutter).

Tilsæt creme fraiche og fløde. Kog videre i ca. 20-30 minutter.

Smag til med salt og peber.

Server med lune flutes og evt. et grønt drys.

Inspiration: dk-kogebogen.dk - Kartoffelsuppe med bacon II