Ingredienser til 4:

Suppe

  • Jordskokker, 300 gram  skrællet vægt
  • Løg, 200 gram  pillet vægt
  • Kartofler, 50 gram  skrællet vægt
  • Olie, 2spsk. 
  • Hønsebouillon, 8dl. 
  • Muskat, 1 tsk. friskrevet
  • Piskefløde, 38%, 2.5 dl.
  • Citronsaft, 2 spsk., friskpresset
  • Groft salt
  • Peber
 Pynt:
  • Bacon i tern, 150 gram
  • Purløg, klippet, 4 sp
Tilberedning:

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern. 

Rist grøntsagerne i olie i en gryde og tilsæt hønsefonden. Lad det simre i 20 minutter.

Tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt. 

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft. 

Bacon ristes sprødt på en pande og tages op. 

Anret jordskokkesuppen rygende varm.

Server med flutes og med et drys bacontern og purløg ovenpå.