Ingredienser til 4 personer:
Suppe:
- Jordskopper, 700 g
- Kartofler, store, 4 stk
- Løg, 2 stk
- Porre, eventuelt, 1 stk
- Olivenolie, til stegning
- Hvidløg, 4 fed
- Grøntsagsbouillon, 1 liter
- Piskefløde, 200 g
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Gulerødder, store, 2 stk
- Bacon i tern, 300 g
- Purløg
- Basilikum, frisk
- røntsagerneFlutes, gerne fukdkornsm
Tilberedning, ca. 2 timer:
- Rens grøntsagerne og skær dem i små stykker. Sauter grøntsagerne i olie i ca. 5 minutter
- Hvidløghakkes fint eller presses i gryden, som saaaauteres yderligere 1 minut. Hæld bouillom ved og lad det smre i ca 20 minutter
- Suppen blendes og tilsættes fløde
- Suppen varmes op og smages til med salt, peber
- Tilbehøret anrettes og suppen serveres meget varm
Kilde: Frit efter spisbedre.dk