Ingredienser til 4 personer:

Suppe:

  • Jordskopper, 700 g
  • Kartofler, store, 4 stk
  • Løg, 2 stk
  • Porre, eventuelt, 1 stk
  • Olivenolie, til stegning
  • Hvidløg, 4 fed
  • Grøntsagsbouillon, 1 liter
  • Piskefløde, 200 g
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

 Tilbehør:

  • Gulerødder, store, 2 stk
  • Bacon i tern, 300 g
  • Purløg
  • Basilikum, frisk
  • røntsagerneFlutes, gerne fukdkornsm

Tilberedning, ca. 2 timer:

  1.  Rens grøntsagerne og skær dem i små stykker. Sauter grøntsagerne i olie i ca. 5 minutter
  2. Hvidløghakkes fint eller presses i gryden, som saaaauteres yderligere 1 minut. Hæld bouillom ved og lad det smre i ca 20 minutter
  3. Suppen blendes og tilsættes fløde
  4. Suppen varmes op og smages til med salt, peber
  5. Tilbehøret anrettes og suppen serveres meget varm

Kilde: Frit efter spisbedre.dk