Ingredienser til 4 personer (hovedret):
- Skalotteløg, 1 stk
- Hvidløg, 3 fed
- Blomkål, ca 1000 g
- Bagekartofler, ca 200 g
- Vand, 1000 g
- Bouillonterninger, gerne høns, 2 - 3 stk
- Sherryeddike (eller æbleeddike), 15 g
- Sukker, 10 g
- Citronsaft, 15 g
- Muskatnød, revet
- Fløde, 200 g
- Salt, ca 20 g
- Peber
- Bacon, tynde skiver, 4 stk
- Persille, 1 bundt
Tilberedning, ca 1 time:
- Løg og hvidløg hakkes fint. Sauter i en gryde i smør uden det bruner
- Skyl og rens blomkål, skær blade af og del i små buketter
- 1/4 af blomkålsstykkerne koges i saltet vand i 1 - 2 minutter. Kogevandet kan eventuelt indgå som en del af vandet herunder
- Kartoflerne skrælles og snittes i små stykker. Svitses er par minutter
- Tilsæt vand, bouillonterninger, sherryeddike, sukker citrinsaft og muskatnød
- Varm suppen op til kogning og lad den simre i 20 minutter
- Blend suppen og tilsæt fløde. Blend igen
- Tilsæt de kogte blomkålsstykker og varm suppen op igen
- Smag til med salt, peber og citronsaft
- Tynde baconskiver steges på en pande
- Suppen serveres med baconskiver, persille og brød som forret eller hovedret
Kilde: Frit efter Madens Verden