Ingredienser til 4 personer (hovedret):

  • Skalotteløg, 1 stk
  • Hvidløg, 3 fed
  • Blomkål, ca 1000 g
  • Bagekartofler, ca 200 g
  • Vand, 1000 g
  • Bouillonterninger,  gerne høns, 2 - 3 stk
  • Sherryeddike (eller æbleeddike), 15 g
  • Sukker, 10 g
  • Citronsaft, 15 g
  • Muskatnød, revet
  • Fløde, 200 g
  • Salt, ca 20 g
  • Peber
  • Bacon, tynde skiver, 4 stk
  • Persille, 1 bundt

Tilberedning, ca 1 time:

  1. Løg og hvidløg hakkes fint. Sauter i en gryde i smør uden det bruner
  2. Skyl og rens blomkål, skær blade af og del i små buketter
  3. 1/4 af blomkålsstykkerne koges i saltet vand i 1 - 2 minutter. Kogevandet kan eventuelt indgå som en del af vandet herunder
  4. Kartoflerne skrælles og snittes i små stykker. Svitses er par minutter
  5. Tilsæt vand, bouillonterninger, sherryeddike, sukker citrinsaft og muskatnød
  6. Varm suppen op til kogning og lad den simre i 20 minutter
  7. Blend suppen og tilsæt fløde. Blend igen
  8. Tilsæt de kogte blomkålsstykker og varm suppen op igen
  9. Smag til med salt, peber og citronsaft
  10. Tynde baconskiver steges på en pande
  11. Suppen serveres med baconskiver, persille og brød som forret eller hovedret

Kilde: Frit efter Madens Verden