Ingredienser til 4 personer:
- Skalotteløg, 1 - 2
- Hvidløg, 4 fed
- Smør, 30 g
- Blomkål, ca 800 g
- Bagekartoffel (ca 250 g)
- Bouillon, kylling/grønt, 1000 g
- Sherryeddike, evt æbleeddike, 10 g
- Sukker, 10 g
- Citronsaft, 15 g
- Muskatnød, revet
- Fløde, 200 g
- Salt, 15 g
- Peber, sort, kværnet
- Bacon, tyndtskåret, 8 skiver
- Persille til drys
Tilberedning:
- Løg og hvidløg hakkes fint
- Smør smeltes på en pande og løg/hvidløg klares i 5 minutter ved svag varme
- Blomkålen deles i 4, stokken fjernes
- Den ene 4.-del deles i små buketter til anretningen
- De andre 4.-dele skæres i småstykker
- Kartofler skrælles og skæres i små tern
- Blomkål og kartofler svitches sammen med løgene i 2 minutter
- Bouillon, citronsaft, sukker, sherryeddike og muskatnød hældes i en gryde. Løg, hvdløg, kartofler og blomkål tilsættes.
- Koges i 20 minutter under låg ved svag varme.
- Blend suppen.
- Tilsæt fløde og tilsæt salt og peber.
- Blend suppen igen og varm den forsigtig op igen.
- Smag evt til med mere citronsaft.
- Steg baconstykkerne sprøde på pande eller ovn. Brækkes i mindre stykker.
- Den kvarte blomkål dampes i lidt vand i 2 minutter.
- Persillen hakkes.
- Server suppen med blomkålsbuketter, bacon og persille.
Kilde: madensverden.dk