Ingredienser til 4 personer:

  • Skalotteløg, 1 - 2
  • Hvidløg, 4 fed
  • Smør, 30 g
  • Blomkål, ca 800 g
  • Bagekartoffel (ca 250 g)
  • Bouillon, kylling/grønt, 1000 g
  • Sherryeddike, evt æbleeddike, 10 g
  • Sukker, 10 g
  • Citronsaft, 15 g
  • Muskatnød, revet
  • Fløde, 200 g
  • Salt, 15 g
  • Peber, sort, kværnet
  • Bacon, tyndtskåret, 8 skiver
  • Persille til drys

Tilberedning:

  1. Løg og hvidløg hakkes fint
  2. Smør smeltes på en pande og løg/hvidløg klares i 5 minutter ved svag varme
  3. Blomkålen deles i 4, stokken fjernes
    1. Den ene 4.-del deles i små buketter til anretningen
    2. De andre 4.-dele skæres i småstykker
  4. Kartofler skrælles og skæres i små tern
  5. Blomkål og kartofler svitches sammen med løgene i 2 minutter
  6. Bouillon, citronsaft, sukker, sherryeddike og muskatnød hældes i en gryde. Løg, hvdløg, kartofler og blomkål tilsættes.
  7. Koges i 20 minutter under låg ved svag varme.
  8. Blend suppen.
  9. Tilsæt fløde og tilsæt salt og peber.
  10. Blend suppen igen og varm den forsigtig op igen.
  11. Smag evt til med mere citronsaft.
  12. Steg baconstykkerne sprøde på pande eller  ovn. Brækkes i mindre stykker.
  13. Den kvarte blomkål dampes i lidt vand i 2 minutter.
  14. Persillen hakkes.
  15. Server suppen med blomkålsbuketter, bacon og persille.

Kilde: madensverden.dk