Ingredienser til 6 - 8 personer:

Grundsuppe:

  • Oksebov, 1500 g
  • Løg, 200 g
  • Nelliker, 6 stk
  • Gulerødder, 100 g
  • Selleri, 150 g
  • Peberkorn, sorte, 1 stk
  • Dildfrø, 4 g
  • Laurbærblade, 2 stk
  • Salt, 36 g

Borsjtj suppen:

  • Gulerødder, 300 g
  • Rødbeder, 500 g
  • Persillerødder, 100 g
  • Hvidløg, 6 fed
  • Hvidkål, 500 g
  • Olivenolie, 60 g
  • Smør, 30 g
  • Allehånde, 2 g
  • Koriander, frisk, hakket, 3 spsk
  • Laurbærblad, 1 stk
  • Hvidvinseddike, 75 g
  • Tomatkoncentrat, 80 g
  • Dijonsennep, 20 g
  • Sukker, 14 g
  • Grundsuppe, 700 g

Tilberedning:

  1. Til grundsuppen fyldes 2 liter vand i en gryde og kødet koges deri. Skum jævnligt
  2. Imens pilles løgene og nellikerne stikkes i dem. Lægges i gryden med kødet sammen med de øvrige ingredienser til grundsuppen
  3. Koges mindst 1 time til kødet er mørt
  4. Imens grundsuppen koger tilberedes grøntsagerne til borsjtjen. Skræl gulerod, persillerod, selleri og rødbeder og skær dem ud i små tern. Snit hvidkålen i tynde strimler og skær den over et par gange.
  5. Sauter rodfrugter, hvidløgstern og kål i olie og smør og tilsæt krydderier, eddike, tomatpuré, dijonsennep og sukker.
  6. Tag kødet op af grundsuppen og læg det på et skærebrædt.
  7. Si grundsuppen og tilsæt den til de sauterede grøntsaager (i mængden angivet ingredienslisten). Lad det simre i 35 minutter.
  8. Skær kødet i passende stykker og tilsæt det til borsjtjen.
  9. Vend ingredienserne i borsjtjen og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Varm suppen godt igennem
  2. Server med
    • Finthakket forårsløg
    • Frisk revet peberrod
    • Frisk koriander
    • Creme fraiche, fed yoghurt eller lignende
    • Brød
  3. Der kan drikkes vodka til og synges vemodige russiske sange