Ingredienser til 6 - 8 personer:
Grundsuppe:
- Oksebov, 1500 g
- Løg, 200 g
- Nelliker, 6 stk
- Gulerødder, 100 g
- Selleri, 150 g
- Peberkorn, sorte, 1 stk
- Dildfrø, 4 g
- Laurbærblade, 2 stk
- Salt, 36 g
Borsjtj suppen:
- Gulerødder, 300 g
- Rødbeder, 500 g
- Persillerødder, 100 g
- Hvidløg, 6 fed
- Hvidkål, 500 g
- Olivenolie, 60 g
- Smør, 30 g
- Allehånde, 2 g
- Koriander, frisk, hakket, 3 spsk
- Laurbærblad, 1 stk
- Hvidvinseddike, 75 g
- Tomatkoncentrat, 80 g
- Dijonsennep, 20 g
- Sukker, 14 g
- Grundsuppe, 700 g
Tilberedning:
- Til grundsuppen fyldes 2 liter vand i en gryde og kødet koges deri. Skum jævnligt
- Imens pilles løgene og nellikerne stikkes i dem. Lægges i gryden med kødet sammen med de øvrige ingredienser til grundsuppen
- Koges mindst 1 time til kødet er mørt
- Imens grundsuppen koger tilberedes grøntsagerne til borsjtjen. Skræl gulerod, persillerod, selleri og rødbeder og skær dem ud i små tern. Snit hvidkålen i tynde strimler og skær den over et par gange.
- Sauter rodfrugter, hvidløgstern og kål i olie og smør og tilsæt krydderier, eddike, tomatpuré, dijonsennep og sukker.
- Tag kødet op af grundsuppen og læg det på et skærebrædt.
- Si grundsuppen og tilsæt den til de sauterede grøntsaager (i mængden angivet ingredienslisten). Lad det simre i 35 minutter.
- Skær kødet i passende stykker og tilsæt det til borsjtjen.
- Vend ingredienserne i borsjtjen og smag til med salt og peber.
Servering:
- Varm suppen godt igennem
- Server med
- Finthakket forårsløg
- Frisk revet peberrod
- Frisk koriander
- Creme fraiche, fed yoghurt eller lignende
- Brød
- Der kan drikkes vodka til og synges vemodige russiske sange