Ingredienser:

Marengs:

  • Æggehvider, 3 stk
  • Flourmelis, 170 g

Fyld:

  • Mascarpone, 1 bæger
  • Yoghurt, drænet eller fed græsk, 2 dl
  • Vaniljestang, 1 stk
  • Rababerlage fra rababerkompot

Tilberedning:

Pisk æggehvider og flourmelis i lang tid.

Sæt dejen i store marengs med 12 cm i diameter og 3 cm høje. De skal bule nedad mod midten så fyldet ikke falder af.

Tør/bag i flere timer i ovnen ved 100 ºC. De skal være sprøde, men stadig seje indeni.

Lav rababerkompot for at skaffe rababerlage.

Rør mascarponen med yoghurt og vaniljekorn. Bland rababerlage i så konsistensen bliver som flødeskum.

Læg en stor klat creme på hver marengs og ovenpå rababerstykkerne fra kompoten. Hæld resten af lagen i en pøl rundt om marengsen.