Ingredienser:
Marengs:
- Æggehvider, 3 stk
- Flourmelis, 170 g
Fyld:
- Mascarpone, 1 bæger
- Yoghurt, drænet eller fed græsk, 2 dl
- Vaniljestang, 1 stk
- Rababerlage fra rababerkompot
Tilberedning:
Pisk æggehvider og flourmelis i lang tid.
Sæt dejen i store marengs med 12 cm i diameter og 3 cm høje. De skal bule nedad mod midten så fyldet ikke falder af.
Tør/bag i flere timer i ovnen ved 100 ºC. De skal være sprøde, men stadig seje indeni.
Lav rababerkompot for at skaffe rababerlage.
Rør mascarponen med yoghurt og vaniljekorn. Bland rababerlage i så konsistensen bliver som flødeskum.
Læg en stor klat creme på hver marengs og ovenpå rababerstykkerne fra kompoten. Hæld resten af lagen i en pøl rundt om marengsen.