Ingredienser:
Crumble
- Hvedemel, 150 g (200 g)
- Smør, 125 g (167 g)
- Havregryn, 100 g (133 g)
- Sukker, 50 g (67 g)
- Salt, 1 knsp
Æbler
- Æbler, 750 g (1000 g)
- Sukker, 21 g (28 g)
- Kanel, stødt, 7,5 g (10 g) = 3 tsk (4 tsk)
- Kardemomme, stødt, 2,1 g (2,8 g) = 1 tsk (1,3 tsk)
Mængderne er til et tærtefad på 25 cm. Mængder i parentes til et tærtefad på 30 cm.
Tilberedning:
Bland mel, havregryn, smør, sukker og salt i en foodprocessor. Dejen skal ligne krummer.
Skræl æblerne, og skær dem i tern.
Vend æblerne med kanel, kardemomme og sukker, og fyld dem i en tærteform.
Top æblerne med dejen (stadig som krummer), og bag kagen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
Servér kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Frit fra TV2 Mad