Ingredienser:

Crumble

  • Hvedemel, 150 g (200 g)
  • Smør, 125 g (167 g)
  • Havregryn, 100 g (133 g)
  • Sukker, 50 g (67 g)
  • Salt, 1 knsp

Æbler

  • Æbler, 750 g (1000 g)
  • Sukker, 21 g (28 g)
  • Kanel, stødt, 7,5 g (10 g) = 3 tsk (4 tsk)
  • Kardemomme, stødt, 2,1 g (2,8 g) = 1 tsk (1,3 tsk)

Mængderne er til et tærtefad på 25 cm. Mængder i parentes til et tærtefad på 30 cm.

Tilberedning:

Bland mel, havregryn, smør, sukker og salt i en foodprocessor. Dejen skal ligne krummer.

Skræl æblerne, og skær dem i tern.

Vend æblerne med kanel, kardemomme og sukker, og fyld dem i en tærteform.

Top æblerne med dejen (stadig som krummer), og bag kagen ved 200 grader i cirka 45 minutter.

Servér kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Frit fra TV2 Mad