Ingredienser til 7 - 9 store vafler:
- Hvedemel, 500 g
- Sukker, 2 sp
- Salt, ½ tsk
- Gær, 25 g
- Vanilje ekstrakt, 5 ml (eller 8 g vaniljesukker)
- Danskvand eller mælk, 500 ml
- Smør, usaltet, 200 g
- Æggeblommer, 4 stk
- Æggehvider, 6 stk
Tilbehør:
- Flourmelis
- Smeltet smør
- Syltetøj
- Frugt
- Ahorn sirup / akacie honning
Tilberedning:
Smelt smørret og lad det køle af.
Bland mel, sukker og gær i en skål sammen med vaniljesukker hvis det bruges.
I en anden skål piskes æggeblomme og væske. Bland med vaniljeekstrakt hvis det bruges.
Hæld væskeblandingen i melblandingen under oiskning til en homogen dej. Tilsæt det smeltede smør.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Brug evt. 5 hele æg i stedet for æggeblommer og æggehvider og undlad at piske æggehviderne.
Dæk dejen med film og lad den hæve et lunt sted 45 - 60 minutter.
Bag vaflerne i vaffeljernet. Vaflerne skal være sprøde udenpå ig bløde indeni.
Server med tilbehør - evt penslet med smør og drysset med flourmelis.