Ingredienser til 7 - 9 store vafler:

  • Hvedemel, 500 g
  • Sukker, 2 sp
  • Salt, ½ tsk
  • Gær, 25 g
  • Vanilje ekstrakt, 5 ml (eller 8 g vaniljesukker)
  • Danskvand eller mælk, 500 ml
  • Smør, usaltet, 200 g
  • Æggeblommer, 4 stk
  • Æggehvider, 6 stk

Tilbehør:

  • Flourmelis
  • Smeltet smør
  • Syltetøj
  • Frugt
  • Ahorn sirup / akacie honning

Tilberedning:

Smelt smørret og lad det køle af.

Bland mel, sukker og gær i en skål sammen med vaniljesukker hvis det bruges.

I en anden skål piskes æggeblomme og væske. Bland med vaniljeekstrakt hvis det bruges.

Hæld væskeblandingen i melblandingen under oiskning til en homogen dej. Tilsæt det smeltede smør.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Brug evt. 5 hele æg i stedet for æggeblommer og æggehvider og undlad at piske æggehviderne.

Dæk dejen med film og lad den hæve et lunt sted 45 - 60 minutter.

Bag vaflerne i vaffeljernet. Vaflerne skal være sprøde udenpå ig bløde indeni.

Server med tilbehør - evt penslet med smør og drysset med flourmelis.