Ingredienser til 6-10 personer i 25 cm form

Ostekage:

  • 200 g digestive kiks, let knuste
  • ca. 75 g hvid chokolade, hakket
  • ca. 75 g mandler med skal
  • 100 g smør, smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone eller flødeost
  • 85 g (rør)sukker
  • 2 æg
  • ½ - 1 stang vanilje
  • 4½ dl creme fraiche 38%
  • 60 g (rør)sukker
  • ½ - 1 stang vanilje

Jordbærsauce:

  • 250 g jordbær
  • 50 g vand
  • 75-100 g sukker
  • ½ stang vanilie
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. varmt vand

Tilberedning

Ostekagen:

Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke).

Hæld det i en skål. Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen.

Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Bag bunden i ovnen i 10 minutter ved 190 gr.

Kom mascarpone/flødeost, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.

Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen forblive tændt.

Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.

Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.

Jordbærsauce:

Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniliekorn og den tomme ½ vaniliestang (brug evt. også den tomme stang fra ostekagen).

Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft.

Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.

Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut.

Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle helt af.

Anretning:

Hvis ostekagen serveres for gæster lægges jordbærsaucen over kagen og er klar til servering.

Hvis den spises over en tid er det bedre at lægge jordbærsaucen over de enkelte afskårne stykker så kagen ikke opløses.

Ostekagen kan gemmes i køleskab i mindst 4 dage (den har desværre aldrig strakt længere).

Kilde: newyorkerbyheart.com