Ingredienser:
Mængderne passer til de portionsbageforme jeg har, nemlig 6 runde med diameter 7,5 cm og 4 kvadratiske med sidelængde 7,8 cm
- Kransekagebunde
- Kransekagemasse, 200 / 179 / 379 g
- Hvid chokolade, 100 / 90 / 190 g
- Mandler, 50 / 45 / 95 g
- Limeskal, revet, ½ / ½ / 1 skal
- Blåbærmousse
- Husblas, 3 / 3 / 6 blade
- Blåbær, 300 / 270 / 570 g
- Sukker, 100 / 190 / 190 g
- Vaniljesukker, 5 / 4 / 9 g
- Citronsaft, 30 / 27 / 57 g
- Piskefløde, 225 / 200 / 425
- Surmælksprodukt, 110 / 100 / 219 g
- Blåbærgele
- Husblas, 2 / 2 / 4 g
- Blåbær, evt. frosne, 150 / 135 / 285 g
- Sukker, 50 / 45 / 95 g
Tilberedning:
- Kransekagebunde
- Brug færdiglavet kransekagemasse eller lav det selv af marcipan, sukker og æggehvide
- Lav bunde der passer til formene og bag dem i 8 minutter ved 210 ºC. Lad dem køle af til stuetemperatur
- Hvid chokolade hakkes fint eller rives groft. Mandler hakkes groft. Chokolade, mandler og limeskal blandes og fordeles over bundene. Bag formene i ovn i 3 minutter ved 210 ºC. Afkøles til stuetemperatur.
- Blåbærmousse
- Læg husblas i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter
- Blåbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft blandes i en gryde. Koges i ca 4 minutter og blendes til en pure.
- Vrid husbladsen og rør den i den varme pure. Pureen afkøles til den er lun.
- Fløden piskes til en let flødeskum. Surmælksprodukt, der kan være skyr, yoghurt eller ymer, tilsættes .
- Lidt af skummet røres sammen med pureen inden det hele blandes til en ensartet mousse.
- Moussen fordeles i ringene og sættes til afkøling i mindst 2 timer
- Blåbærgele
- Læg husblas i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter
- Blåbær og sukker varmes i en gryde og simrer i ca 4 minutter
- Husblassen røres i den varme blåbærpure og sies gennem en sigte.
- Køles af til stuetemperatur
- Fordeles over blåbærmousserne til et tyndt gelelag.
- Sættes i køleskab til gelelaget er stivnet, gerne til næste dag
- Servering
- Skub mousserne ud af ringene.
- Pynt med bær og hvid chokolade