Ingredienser:

Mængderne passer til de portionsbageforme jeg har, nemlig 6 runde med diameter 7,5 cm og 4 kvadratiske med sidelængde 7,8 cm

  1. Kransekagebunde
    • Kransekagemasse, 200 / 179 / 379 g
    • Hvid chokolade, 100 / 90 / 190 g
    • Mandler, 50 / 45 / 95 g
    • Limeskal, revet, ½ / ½ / 1 skal
  2. Blåbærmousse
    • Husblas, 3 / 3 / 6 blade
    • Blåbær, 300 / 270 / 570 g
    • Sukker, 100 / 190 / 190 g
    • Vaniljesukker, 5 / 4 / 9 g
    • Citronsaft, 30 / 27 / 57 g
    • Piskefløde, 225 / 200 / 425
    • Surmælksprodukt, 110 / 100 / 219 g
  3. Blåbærgele
    • Husblas, 2 / 2 / 4 g
    • Blåbær, evt. frosne, 150 / 135 / 285 g
    • Sukker, 50 / 45 / 95 g

Tilberedning:

  1.  Kransekagebunde
    1. Brug færdiglavet kransekagemasse eller lav det selv af marcipan, sukker og æggehvide
    2. Lav bunde der passer til formene og bag dem i 8 minutter ved 210 ºC. Lad dem køle af til stuetemperatur
    3. Hvid chokolade hakkes fint eller rives groft. Mandler hakkes groft. Chokolade, mandler og limeskal blandes og fordeles over bundene. Bag formene i ovn i 3 minutter ved 210 ºC. Afkøles til stuetemperatur.
  2. Blåbærmousse
    1. Læg husblas i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter
    2. Blåbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft blandes i en gryde. Koges i ca 4 minutter og blendes til en pure.
    3. Vrid husbladsen og rør den i den varme pure. Pureen afkøles til den er lun.
    4. Fløden piskes til en let flødeskum. Surmælksprodukt, der kan være skyr, yoghurt eller ymer,  tilsættes .
    5. Lidt af skummet røres sammen med pureen inden det hele blandes til en ensartet mousse.
    6. Moussen fordeles i ringene og sættes til afkøling i mindst 2 timer 
  3. Blåbærgele
    1. Læg husblas i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter
    2. Blåbær og sukker varmes i en gryde og simrer i ca 4 minutter
    3. Husblassen røres i den varme blåbærpure og sies gennem en sigte.
    4. Køles af til stuetemperatur
    5. Fordeles over blåbærmousserne til et tyndt gelelag.
    6. Sættes i køleskab til gelelaget er stivnet, gerne til næste dag
  4. Servering
    1. Skub mousserne ud af ringene.
    2. Pynt med bær og hvid chokolade