Ingredienser, ca 900 g:

  • Vaniljepasta. 5 g
  • Sødmælk, 200 g
  • Piskefløde, 400 g
  • Æggeblomme, 4 stk
  • Sukker, 110 g
  • Chokolade, mørk ca. 55%, finthakket, 160 g

Tilberedning:

  1. Æggeblommer, sukker og vaniljepasta piskes til en lys æggesnaps
  2. Mælk of fløde opvarmes i en gryde til 90 ºC
  3. Pisk mælkeblandingen i  æggesnapsen
  4. Hæld blandingen tilbage i gryden og varmes langsomt op til 80 ºC og hold temperaturen der i et par minutter. Temperaturen må ikke blive højere
  5. Læg den finthakkede chokolade i en skål og hæld den varme blanding over chokoladen.
  6. Chokoladeblandingen blendes ensartet med en stavblender
  7. Blandingen køles af i 1 - 12 timer
  8. Blandingen røres i en ismaskine og piskes efterfølgende hvis den er klumpet
  9. Færdigfryses herefter i mindst 2 timer

Kilde: Valdemarsro