Ingredienser, ca 900 g:
- Vaniljepasta. 5 g
- Sødmælk, 200 g
- Piskefløde, 400 g
- Æggeblomme, 4 stk
- Sukker, 110 g
- Chokolade, mørk ca. 55%, finthakket, 160 g
Tilberedning:
- Æggeblommer, sukker og vaniljepasta piskes til en lys æggesnaps
- Mælk of fløde opvarmes i en gryde til 90 ºC
- Pisk mælkeblandingen i æggesnapsen
- Hæld blandingen tilbage i gryden og varmes langsomt op til 80 ºC og hold temperaturen der i et par minutter. Temperaturen må ikke blive højere
- Læg den finthakkede chokolade i en skål og hæld den varme blanding over chokoladen.
- Chokoladeblandingen blendes ensartet med en stavblender
- Blandingen køles af i 1 - 12 timer
- Blandingen røres i en ismaskine og piskes efterfølgende hvis den er klumpet
- Færdigfryses herefter i mindst 2 timer
Kilde: Valdemarsro