Ingredienser:

  • Jordbær, friske eller frosne, 625 g
  • Glykosesirup, 170 g
  • Æggeblommer, 105 g (6 - 7 stk M/L)
  • Sukker, 95 g
  • Vaniljepasta, 10 g
  • Mælk, 250 g
  • Fløde, 475 g

Tilberedning:

  1. Jordbær og glykosesirup koges forsigtigt i en gryde i ca. 5 minutter
  2. Blandingen moses og efterfølgende blendes med en stavblender
  3. Æggeblommer, sukker og vaniljepasta (evt. vaniljesukker i stedet) piskes grundigt sammen
  4. Mælk og fløde koges op og hældes i æggesnapsen under piskning
  5. Mælkeblandingen varmes langsomt og forsigtigt op til 80 ºC til blandingen er cremet. Må ikke komme over 85ºC (og slet ikke koge)
  6.  Mælkeblandingen og jordbærrene blandes og afkøles
  7. Blandingen fryses i en ismaskine

Andre frugter eller smagsstoffer kan anvendes. Sukkeret og glykosesirup skal i så fald, f.eks.rababer 100 %,