Ingredienser:
- Jordbær, friske eller frosne, 625 g
- Glykosesirup, 170 g
- Æggeblommer, 105 g (6 - 7 stk M/L)
- Sukker, 95 g
- Vaniljepasta, 10 g
- Mælk, 250 g
- Fløde, 475 g
Tilberedning:
- Jordbær og glykosesirup koges forsigtigt i en gryde i ca. 5 minutter
- Blandingen moses og efterfølgende blendes med en stavblender
- Æggeblommer, sukker og vaniljepasta (evt. vaniljesukker i stedet) piskes grundigt sammen
- Mælk og fløde koges op og hældes i æggesnapsen under piskning
- Mælkeblandingen varmes langsomt og forsigtigt op til 80 ºC til blandingen er cremet. Må ikke komme over 85ºC (og slet ikke koge)
- Mælkeblandingen og jordbærrene blandes og afkøles
- Blandingen fryses i en ismaskine
Andre frugter eller smagsstoffer kan anvendes. Sukkeret og glykosesirup skal i så fald, f.eks.rababer 100 %,