Ingredienser til ???:
- Pistaciekerner, 166 g
- Sødmælk, 666 g
- Salt, 1 g
- Sukker, 125 g
- Æggeblommer, 8 - 9 stk
- Piskefløde, 500 g
Tilberedning (1 time / 5 timer):
- Pistaciekernerne findeles i en foodprocesser el lign
- Mælk og de findelte pistaciekerner opvarmes forsigtigt i en gryde til 85 ºC (må ikke koge)
- Blandingen findeles yderligere med en stavblender
- Eventuelt sies pistaciekernerne gennem en sigte hvis man ønsker en glat konsistens
- Æg og sukker piskes grundigt sammen
- Pistaciemælken og fløden blandes og opvarmes forsigtigt till 70 ºC
- Hældes i æggesnapsen under konstant piskning
- Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op til 80 ºC under konstant omrøring
- Fryses i ismaskine og piskes jævn med elpisker inden opbevaring under frost