Ingredienser til ???:

  • Pistaciekerner, 166 g
  • Sødmælk, 666 g
  • Salt, 1 g
  • Sukker, 125 g
  • Æggeblommer, 8 - 9 stk
  • Piskefløde, 500 g

Tilberedning (1 time / 5 timer):

  1. Pistaciekernerne findeles i en foodprocesser el lign
  2. Mælk og de findelte pistaciekerner opvarmes forsigtigt i en gryde til 85 ºC (må ikke koge)
  3. Blandingen findeles yderligere med en stavblender
  4. Eventuelt sies pistaciekernerne  gennem en sigte hvis man ønsker en glat konsistens
  5. Æg og sukker piskes grundigt sammen
  6. Pistaciemælken og fløden blandes og opvarmes forsigtigt till 70 ºC
  7. Hældes i æggesnapsen under konstant piskning
  8. Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op til 80 ºC under konstant omrøring
  9. Fryses i ismaskine og piskes jævn med elpisker inden opbevaring under frost