Ingredienser til 10 - 12 pandekager:

  • Pandekager
    • Æg, 3 stk
    • Hvedemel, 100 g
    • Sukker, 75 g
    • Sødmælk, 250 g
    • Smør, 50 g, smeltet
    • Smør, 15 g, til bagning
  • Appelsincreme
    • Vaniljestang (eller 10 g vaniljesukker)
    • Sødmælk, 500 g
    • Majzena, 40 g
    • Æggeblomme, 1 stk
    • Sukker, 75 g
    • Husblas, 2 blade
    • Sukker, 12 g, til drys
    • Orangelikør, 100 g (eller appelsinjuice)
    • Citron, evt, 1 stk
    • Appelsinskal af 1 appelsin
    • Piskefløde, 150 g
  • Abrikossyltetøj
    • Abrikoser, helst lyse, 15 stk
    • Sukker, 75 g
    • Vand, 150 g
  • Pynt
    • Mandelsplitter
    • Appelsinskal i strimler (julienne)

Tilberedning:

Pandekager:

  1. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
  2. Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i. Der skal ca. 55 g pandekagedej til en pandekage.

Creme:

  1. Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
  2. Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter. Hæld cremen i en skål og drys med sukker.
  3. Bruges vaniljesukker tilsættes det nu.
  4. Lad cremen blive kold.
  5. Smag den til med orangelikør og appelsinskal (eller erstat likøren med appelsinjuice, f.eks lavet af appelsinen til revet skal). Visse appelsiner er lettere at skrælle med en kartoffelskræller og snitte skallen fint i stedet for at rive. Hvis cremen mangler friskhed kan saften af ½ - 1 citron tilsættes.
  6. Vend letpisket flødeskum i cremen.

Abrikossyltetøj

  1. Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme.
  2. Blend evt. til ensartet konsistens

Anretning:

  1. Pandekagerne smøres med et lag creme
  2. Rulles og lægges med samlingen nedad
  3. Smøres med abrikosmarmelade
  4. Drysses med mandelsplitter og strimlet appelsinskal
  5. Kan opbevares nogle timer i køleskab (skal bruges samme dag)

Frysning:

  1. Pandekagerne, cremen og abrikossyltetøjet kan fryses hver for sig

Kilde: Frit efter alt.dk