Ingredienser:
Basis is:
- 2 æg
- 100g sukker
- 2½ dl mælk
- 5 dl fløde
- Fyld: 250gr blåbær
- 1dl sukker
- saft fra ½ citron
Tilberedning:
- Mælken varmes op i en gryde, der kan rumme et par liter.
- Imens piskes æg og sukker sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet, hældes sidstnævnte under omrøring over æggesnapsen i skålen.
- Når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer.
- Massen kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling.
- Blåbær overhældes med sukker og citron saft og trækker i et par timer inden de moses (jeg brugte en stavblender).
- Piskefløde og blåbær blandes godt i den afkølede ismasse og det hele kommes i ismaskine.
Velbekomme!