Ingredienser:
Basis is:

  • 2 æg
  • 100g sukker
  • 2½ dl mælk
  • 5 dl fløde
  • Fyld: 250gr blåbær
  • 1dl sukker
  • saft fra ½ citron

Tilberedning:

  1. Mælken varmes op i en gryde, der kan rumme et par liter.
  2. Imens piskes æg og sukker sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet, hældes sidstnævnte under omrøring over æggesnapsen i skålen.
  3. Når det hele er godt blandet, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer.
  4. Massen kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling.
  5. Blåbær overhældes med sukker og citron saft og trækker i et par timer inden de moses (jeg brugte en stavblender).
  6. Piskefløde og blåbær blandes godt i den afkølede ismasse og det hele kommes i ismaskine.

Velbekomme!