Ingredienser
- 200 g marcipan
- 6 pasteuriserede æggehvider
- 300 gram sukker
- 200 gram mørk chokolade
Tilberedning
Rul marcipanen ud i passende tykkelse og stik 20 runde bunde ud med et glas.
Læg bundene på en bageplade og bag dem let i ovnen ved 150 grader i omkring otte minutter.
Mens bundene køler af, piskes æggehviderne stive i omkring et kvarter, og sukkeret tilsættes lidt efter lidt. [Alternativt koges sukkeret med 1 dl vand og dette hældes langsomt i æggehviderne under piskningen.] Hæld æggehviderne i en frysepose, klip et hul i det ene hjørne og sprøjt æggehvidemassen ud på bundene.
Bag flødebollerne i fem minutter i ovnen ved 150 grader, så overfladen bliver en smule fast, hvorefter de pensles med chokolade og stilles til tørre.
Variant
Placer et friskt jordbær midt påbunden (kan så ikke gemmes).