Ingredienser til 4 - 6 personer:

Hummer i court bouillon

  • Vand, 2 l
  • Gulerødder i skiver, 2 stk
  • Løg i skiver, 2 små
  • Bouquet garni
  • Peberkorn, 15 stk
  • Paprika, 1 sp
  • Salt, 36 g
  • Sukker, 28 g
  • Hvidvin, 350 g
  • Hummer, 600 g

Salat

  • Appelsin, ½ stk
  • Limefrugt, 1 stk
  • Peberfrugt, rød, 1 stk
  • Mango, ½ stk
  • Avocado, 2 stk
  • Chili, rød, spansk, udkernet
  • Olie, mild, 30 g
  • Peber, hvid
  • Salt
  • Koreander, frisk, finthakket, 2 sp
  • Kødfra kogt hummer
  • Romainesalat, ½ stk

Tilbehør

  • Baguette
  • Lime
  • Mayonaise

Tilberedning:

Hummer i court buillon

Kom alle ingredienser i gryden. Læg låg på og kog op.

Kog i 30 minutter uden låg.

Tag fyldet op og kog hummeren. Kog i 5 minutter for en hummer på 500 gram og yderligere 36 sekunder for hver følgende 100 g - altså 10 minutter for en hummer på 1000 g.

Lad hummeren afkøle noget i kogeladen.

Tag kødet ud af kløer og hale.

Salat

Skalle rives og saften presses af appelsinen. Det samme med limefrugten.

Avocado, peberfrugt og mango skæres i tern. Bland i en skål med finthakket chili.

Tilsæt skal og saft fra citrus sammen med olie.

Smag til med salt, peber og koreander.

Skær hummerkødet i passende stykker og læg sammen med salaten.

Lad trække i 20 minutter.

Server på portionstallerkener med salat.

Kilde: KØKKEN - HOTEL OG RESTAURANTFAGENE, UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO