Ingredienser til 4 - 6 personer:
Hummer i court bouillon
- Vand, 2 l
- Gulerødder i skiver, 2 stk
- Løg i skiver, 2 små
- Bouquet garni
- Peberkorn, 15 stk
- Paprika, 1 sp
- Salt, 36 g
- Sukker, 28 g
- Hvidvin, 350 g
- Hummer, 600 g
Salat
- Appelsin, ½ stk
- Limefrugt, 1 stk
- Peberfrugt, rød, 1 stk
- Mango, ½ stk
- Avocado, 2 stk
- Chili, rød, spansk, udkernet
- Olie, mild, 30 g
- Peber, hvid
- Salt
- Koreander, frisk, finthakket, 2 sp
- Kødfra kogt hummer
- Romainesalat, ½ stk
Tilbehør
- Baguette
- Lime
- Mayonaise
Tilberedning:
Hummer i court buillon
Kom alle ingredienser i gryden. Læg låg på og kog op.
Kog i 30 minutter uden låg.
Tag fyldet op og kog hummeren. Kog i 5 minutter for en hummer på 500 gram og yderligere 36 sekunder for hver følgende 100 g - altså 10 minutter for en hummer på 1000 g.
Lad hummeren afkøle noget i kogeladen.
Tag kødet ud af kløer og hale.
Salat
Skalle rives og saften presses af appelsinen. Det samme med limefrugten.
Avocado, peberfrugt og mango skæres i tern. Bland i en skål med finthakket chili.
Tilsæt skal og saft fra citrus sammen med olie.
Smag til med salt, peber og koreander.
Skær hummerkødet i passende stykker og læg sammen med salaten.
Lad trække i 20 minutter.
Server på portionstallerkener med salat.
Kilde: KØKKEN - HOTEL OG RESTAURANTFAGENE, UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO