Ingredienser til 4:

  • Salt
  • Løg i tynde ringe
  • Grønne bønner, 455 g
  • Skalotteløg, ristede, 2 stk
  • Majskolber, 2 stk
  • Sherry- eller vin-eddike, 60 ml
  • Peber
  • Olie, 120 ml
  • Espelette eller cayenne peber
  • Citronconfit, julienne strimlet

Tilberedning:

Bring en gryde med saltet vand i kog. Kog først løgene i vandet i 1 minut. Tag op med en hulske og put i kodt vand (evt. isvand) i 2 minutter. Læg løgringene i en skål foret med køkkenrulle eller viskestykke.

Kog dernæst bønnerne i det samme vand i 4 - 5 minutter (til de er møre) og køl af i koldt vand (evt. isvand) i 3 - 4 minutter. Læg i skål med køkkenrulle eller viskestykke.

Kog majskolberne i det samme vand i 2 minutter. Afkøl derefter i koldt vand (evt. isvand) i 5 minutter.

Put skallotteløg, vineddike, salt og peber i en blender i kort tid. Tilsæt olie i en tynd strøle mens blenderen kører. Juster med olie hvis vinaigretten er for sur / skarp og med vineddike hvis den er for sød.

Skær kernerne af majskolberne, gerne så dybt at de kommer i strimler på 5 - 10 kerner.

Kom bønnerne i en skål eller serveringstallerkener. Hæld halvdelen af vinaigretten over, smag evt. til med salt og peber og rod rundt.

Spred løgringene over og hæld den resterende vinaigrette over.

Fordel majskernerne over salaten.

Krydder eventuelt med citronconfit og cayenne peber.