Ingredienser:

Salaten
  • Ca. 25 sorte peberkorn
  • 1–2 hoveder radicchio
  • 1 håndfuld rød basilikum, plukket i blade
  • 250 g danske jordbær
  • 1 rødløg
Kernerugbrødscroutoner:
  • 2–3 skiver kernerugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • Havsalt
Balsamicodressing:                                
  • 2 spsk. balsamico
  • 3 spsk. Olivenolie
  • ½ tsk. hakket hvidløg
  • 1 spsk. honning
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
Topping
  • 50 g mild blå ost
Tilberedning:
 
Salat
 
Kom peberkornene i en lille gryde med vand, kog op, hæld vandet fra, og gentag opkogningen med et friskt hold vand yderligere 4 gange. Kogningen gør peberkornene bløde og mildere i smagen. 
 
Skyl raddichiosalaten og basilikummen. 
 
Pluk salatbladene i mindre stykker, og kør begge dele tørre i en salatslynge eller et viskestykke. 
 
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove tern. 
 
Skær løgene i fine både.
 
Kernerugbrødscrotoner
 
Tænd ovnen på 120°. Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og lidt salt. 
 
Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem helt sprøde i ca. 15–18 minutter afhængigt af størrelsen. 
 
Ryst lidt i pladen undervejs.
 
Balsamicodressing
 
Bland balsamico og olivenolie, og smag til med hvidløg, honning, salt og friskkværnet peber.
 
Anretning
 
Hak de våde peberkorn groft med en skarp kniv, og vend dem med jordbærerne og ganske lidt af dressingen. 
 
Vend radicchio, løg og basilikum med resten af dressingen, og arrangér salaten på et fad. Top med jordbærrene, blå ost i små klatter og de sprøde brødcroutoner, og servér med det samme.