Ingredienser

Humus:

  • 125 g smørbønner (giver 250 g kogte bønner) - kaldes også Limabønner eller butterbeans
  • krydderbuket af timian, laurbærblade og persille
  • ½ spsk salt
  • 30 g smuttede mandler (hakkede)
  • ½ tsk god karry
  • ½ tsk spidskommen
  • saft af ½ citron
  • saft af en lille appelsin
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk oliven- eller rapsolie
  • persille/koriander
  • salt og peber

Pynt

  • Frisk bredbladet persille eller koriander
Tilberedelse
 

Kom bønnerne i en stor skål med masser af koldt vand. Lad dem udbløde i 10-12 timer.

Smid vandet væk, og kog dem i masser af nyt vand med en krydderbuket og salt. Kogetiden er ca 1 ½ time, men mærk på dem.

Hæl vandet fra eller lad dem køle af i det.

Hvis skallerne er revnet kan de pilles af, men det er ikke nødvendigt. Brug en blender eller foodprocessor: Hak først mandlerne, tag dem op. Blend bønnerne med hvidløg, krydderier, appelsin- og citronsaft. 

Kom olie i, til konsistensen er tilpas. Kom mandlerne i, og rør det hurtigt sammen.

Smag til med salt og peber.

Opbevar hummussen i en lukket boks på køl.

Servér med lidt oliedryp og friske krydderurter.