Ingredienser
Humus:
- 125 g smørbønner (giver 250 g kogte bønner) - kaldes også Limabønner eller butterbeans
- krydderbuket af timian, laurbærblade og persille
- ½ spsk salt
- 30 g smuttede mandler (hakkede)
- ½ tsk god karry
- ½ tsk spidskommen
- saft af ½ citron
- saft af en lille appelsin
- 1 fed hvidløg
- 2-3 spsk oliven- eller rapsolie
- persille/koriander
- salt og peber
Pynt:
- Frisk bredbladet persille eller koriander
Tilberedelse
Kom bønnerne i en stor skål med masser af koldt vand. Lad dem udbløde i 10-12 timer.
Smid vandet væk, og kog dem i masser af nyt vand med en krydderbuket og salt. Kogetiden er ca 1 ½ time, men mærk på dem.
Hæl vandet fra eller lad dem køle af i det.
Hvis skallerne er revnet kan de pilles af, men det er ikke nødvendigt. Brug en blender eller foodprocessor: Hak først mandlerne, tag dem op. Blend bønnerne med hvidløg, krydderier, appelsin- og citronsaft.
Kom olie i, til konsistensen er tilpas. Kom mandlerne i, og rør det hurtigt sammen.
Smag til med salt og peber.
Opbevar hummussen i en lukket boks på køl.
Servér med lidt oliedryp og friske krydderurter.