Pecorino er en hård italiensk fåreost, se f.eks. her.
Ingredienser til 4 personer:
- Pecorinosalat
- Belugalinser, 3 dl
- Persille, bredbladet, 1 bundt
- Mynte, 1 bundt
- Spinat, 2 håndfulde
- Pecorino, 25 g
- Granatæble, 1 stk
- Valnødder, hakkede, 4 stk
- Olivenolie, 75 g
- Æblecidereddike, 40 g
- Salt
- Rødbederåkost
- Rødbeder, 1000 g
- Persille, bredbladet, 1 bundt
- Hasselnødder, groft hakkede, 1 håndfuld
- Rosiner, 1 håndfuld
- Olivenolie, 60 g
- Citron, saft, ½ stk
- Salt
Tilberedning:
- Pecorinosalat
- Persille, mynte og spinat skylles og hakkes groft
- Skær pecorinoen i tynde skiver (f.eks. med en kartoffelskræller)
- Frigør kernerne fra granatæblet
- Bland bladene, osten og kernerne
- Bland dressing af olie, eddike og salt
- Hæld dressing over salaten
- Pynt med valnødder
- Rødbederåkost
- Rens og skræl rødbederne og riv dem groft
- Skyl persillen og hak den groft
- Hak hasselnødderne groft
- Bland rødbeder, hasselnødder og rosiner i en skål
- Bland dressing af olie, citronsaft og salt
- Hæld dressingen over salaten
- Drys persillen over
Kilde: Pia Mouritsen serverede ovenstående til frokost i september 2018