Pecorino er en hård italiensk fåreost, se f.eks. her.

Ingredienser til 4 personer:

  • Pecorinosalat
    • Belugalinser, 3 dl
    • Persille, bredbladet, 1 bundt
    • Mynte, 1 bundt
    • Spinat, 2 håndfulde
    • Pecorino, 25 g
    • Granatæble, 1 stk
    • Valnødder, hakkede, 4 stk
    • Olivenolie, 75 g
    • Æblecidereddike, 40 g
    • Salt
  • Rødbederåkost
    • Rødbeder, 1000 g
    • Persille, bredbladet, 1 bundt
    • Hasselnødder, groft hakkede, 1 håndfuld
    • Rosiner, 1 håndfuld
    • Olivenolie, 60 g
    • Citron, saft, ½ stk
    • Salt

Tilberedning:

  1. Pecorinosalat
    1. Persille, mynte og spinat skylles og hakkes groft
    2. Skær pecorinoen i tynde skiver (f.eks. med en kartoffelskræller)
    3. Frigør kernerne fra granatæblet
    4. Bland bladene, osten og kernerne
    5. Bland dressing af olie, eddike og salt
    6. Hæld dressing over salaten
    7. Pynt med valnødder
  2. Rødbederåkost
    1. Rens og skræl rødbederne og riv dem groft
    2. Skyl persillen og hak den groft
    3. Hak hasselnødderne groft
    4. Bland rødbeder, hasselnødder og rosiner i en skål
    5. Bland dressing af olie, citronsaft og salt
    6. Hæld dressingen over salaten
    7. Drys persillen over

Kilde: Pia Mouritsen serverede ovenstående til frokost i september 2018