Ingredienser til 1 kg humus:
- Kikærter, tørrede, 400 g
- Olivenolie, 95 g
- Citroner, saft af, 2 stk
- Hvidløg, 4 fed
- Paprika, 4 g
- Spidskommen, stødt, 12 g
- Tahin, 60 g
- Salt, ca 10 g
Tilberedning:
- Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 8 - 16 timer (de udvider til det dobbelte)
- Skyl i koldt vand efter iblødsætning
- Kog i letsaltet vand i 1 time
- Skyl kikærterne i koldt vand
- Put kikærterne og hvidløg i en blender eller foodprocessor. Blend mens olien langsomt tilsættes. Alternativt køres kikærter og hvidløg igennem en kødhakker med fin skive og røres derefter sammen med olien.
- Der tilsættes vand til der opnås passende konsistens
- Tilsæt de øvrige ingredienser (paprika, spidskommen og tahin) og rør godt sammen
- Smag til med salt
Tip1: Kog evt. dobbelt portion kikærter og frys halvdelen ned. Resten af processen tager kun kort tid efter optøning.
Tip2: Tilberedt humus kan også fryses.