Ingredienser til 1 kg humus:

  • Kikærter, tørrede, 400 g
  • Olivenolie, 95 g
  • Citroner, saft af, 2 stk
  • Hvidløg, 4 fed
  • Paprika, 4 g
  • Spidskommen, stødt, 12 g
  • Tahin, 60 g
  • Salt, ca 10 g

Tilberedning:

  1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 8 - 16 timer (de udvider til det dobbelte)
  2. Skyl i koldt vand efter iblødsætning
  3. Kog i letsaltet vand i 1 time
  4. Skyl kikærterne i koldt vand
  5. Put kikærterne og hvidløg i en blender eller foodprocessor. Blend mens olien langsomt tilsættes. Alternativt køres kikærter og hvidløg igennem en kødhakker med fin skive og røres derefter sammen med olien.
  6. Der tilsættes vand til der opnås passende konsistens
  7. Tilsæt de øvrige ingredienser (paprika, spidskommen og tahin) og rør godt sammen
  8. Smag til med salt

Tip1: Kog evt. dobbelt portion kikærter og frys halvdelen ned. Resten af processen tager kun kort tid efter optøning.

Tip2: Tilberedt humus kan også fryses.