Ingredienser:

Salat

  • 2 hjertesalathoveder
  • 2-3 solmodne appelsiner
  • 1 granatæble
  • ½-1 salatløg eller forårsløg 
  • 50 g ristede pinjekerner
  • Frisk mynte

Dressing

  • Appelsinsaft
  • Granatæblesaft
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Salt & friskkværnet sort peber

Tilberedning:

Hjertesalaten brydes i mundrette stykker, der lægges på et fad.

Appelsinerne skrælles og skæres i skiver, som fordeles over salaten.

Granatæblet mases hårdt mod et skærebræt, så kernerne løsner sig hele vejen rundt. Derefter skæres det midt over, i en dyb tallerken, og kerner og saft presser ud. Fjern alle hvide hinder. Fordel kernerne over appelsinsalaten, og gem saften til dressingen.

Skær løget i tynde skiver og fordel dem over salaten sammen med den friske mynte.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande mens du pisker alle ingredienserne sammen til dressingen.

Fordel dressingen over salaten, og drys med de ristede pinjekerner, lige inden serveringen.

[Kilde: Annemad på DR2]