Ingredenser til 500 g pesto:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1/2 tsk groft salt
  • 2 dl god olivenolie
  • 3 spsk parmesanost
  • 3 spsk Pecorino ost
  • 1 bundt frisk basilikum

Den bedste pesto fås i en marmormorter.

Mas alle ingridienserne sammen i en morter og tilsæt olivenolie lidt efter lidt indtil resultatet bliver en kremet og ensartet pesto.

Skal det gå lidt hurtigt kan pestoen blandes i en blender, men ifølge den originale opskrift bevares smagsstofferne bedst hvis ingredienserne mases sammen i en morter.

Skal pestoen gemmes skal den dækkes af et lag olivenolie i et glas med låg på.

Til pasta: Når pastaen er kogt blandes den i gryden med pestoen og serveres straks.

Til andet: Pesto er ikke alene til pasta, men kan også spises

  • sammen med godt brød som snack eller til velkomstdrikken
  • som tilbehør til kød- eller fiskeforretten
  • som frisk og krydret kold sauce til nye danske kartofler

Fra JyllandsPosten den 23. maj 2007.