Ingredenser til 500 g pesto:
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk pinjekerner
- 1/2 tsk groft salt
- 2 dl god olivenolie
- 3 spsk parmesanost
- 3 spsk Pecorino ost
- 1 bundt frisk basilikum
Den bedste pesto fås i en marmormorter.
Mas alle ingridienserne sammen i en morter og tilsæt olivenolie lidt efter lidt indtil resultatet bliver en kremet og ensartet pesto.
Skal det gå lidt hurtigt kan pestoen blandes i en blender, men ifølge den originale opskrift bevares smagsstofferne bedst hvis ingredienserne mases sammen i en morter.
Skal pestoen gemmes skal den dækkes af et lag olivenolie i et glas med låg på.
Til pasta: Når pastaen er kogt blandes den i gryden med pestoen og serveres straks.
Til andet: Pesto er ikke alene til pasta, men kan også spises
- sammen med godt brød som snack eller til velkomstdrikken
- som tilbehør til kød- eller fiskeforretten
- som frisk og krydret kold sauce til nye danske kartofler
Fra JyllandsPosten den 23. maj 2007.