Ingredienser
- 125 g linser
- 250 champignon
- 2 spsk. citronsaft
- 1 bundt persille
- 6 spsk. olivenolie
- 2 spsk. vineddike
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt, peber
Tilberedelse
Skyl linserne - man kan bruge røde, grønne linser eller linser fra Le Puy - og kog dem i vand i ca. 40 minutter - smag om de er møre.
Hæld på sigte, dryp godt af.
Rens svampene og skær dem i tynde skiver og dryp dem med citronsaft. Bland linserne og den hakkede persille i en skål. Pisk olie, eddike og sennep sammen i en anden skål, bland hvidløg i. Smage marinaden til med salt og peber og vend salaten i.
Lad den trække i en times tid før den serveres.
Servering
Kan serveres som forret med et stykke brød til eller som garniture til lyst kød - lam, kylling, kalkun.
Skrevet af: Kjeld Koplev