Ingredienser

  • 125 g linser
  • 250 champignon
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 bundt persille
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vineddike
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt, peber

Tilberedelse

Skyl linserne - man kan bruge røde, grønne linser eller linser fra Le Puy - og kog dem i vand i ca. 40 minutter - smag om de er møre.

Hæld på sigte, dryp godt af.

Rens svampene og skær dem i tynde skiver og dryp dem med citronsaft. Bland linserne og den hakkede persille i en skål. Pisk olie, eddike og sennep sammen i en anden skål, bland hvidløg i. Smage marinaden til med salt og peber og vend salaten i.

Lad den trække i en times tid før den serveres.

Servering

Kan serveres som forret med et stykke brød til eller som garniture til lyst kød - lam, kylling, kalkun.

Skrevet af: Kjeld Koplev