Ingredienser:, 6 personer

  • Bolognaise
    • Løg, 150 g
    • Olivenolie, 45 g
    • Gulerod, 150 g
    • Hvidløg, 3 fed
    • Chiliflager, evt, 1 - 2 g
    • Timian, 1 sp frisk / 3 g tørret
    • Smør, 25 g
    • Tomatpuré, 35 g
    • Rødvin, 150 g
    • Fløde, 50 g
    • Tomater, friske mosede / hakkede på dåse, 400 g
    • Laurbærblade, 2 bl
    • Bouillonterning, 1 stk / 10 g
    • Vand, 200 g
    • Belugalinser, 130 g
      • Evt erstatttet af grønne linse
  • Servering
    • Pasta, 600 g
    • Parmesan
    • Brød
    • Persille, bredbladet, evt
    • Peber

Tilberedning, 90 minutter:

  1. Løg hakkes fint og svitses i 5 minutter
  2. Der tilsættes presset hvidløg, gulerod, chiliflager, timian og smør. Der svitses videre i 3 minutter.
  3. De svitsede grøntsager lægges til side og tomatpuré svitses godt igennem
  4. Det hele blandes med rødvin og koges op
  5. Tilsæt fløde, tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand. Simrer i mindst 10 minutter - gerne op til 30 minutter
  6. Linserne skylles og tilsættes. Koges i ca 20 minutter
  7. Smag til med sukker, salt, peber, vineddike og olivenolie
  8. Server bolognaisen med pasta, parmesan, brød, friskkværnet peber og evt persille