Ingredienser:, 6 personer
- Bolognaise
- Løg, 150 g
- Olivenolie, 45 g
- Gulerod, 150 g
- Hvidløg, 3 fed
- Chiliflager, evt, 1 - 2 g
- Timian, 1 sp frisk / 3 g tørret
- Smør, 25 g
- Tomatpuré, 35 g
- Rødvin, 150 g
- Fløde, 50 g
- Tomater, friske mosede / hakkede på dåse, 400 g
- Laurbærblade, 2 bl
- Bouillonterning, 1 stk / 10 g
- Vand, 200 g
- Belugalinser, 130 g
- Evt erstatttet af grønne linse
- Servering
- Pasta, 600 g
- Parmesan
- Brød
- Persille, bredbladet, evt
- Peber
Tilberedning, 90 minutter:
- Løg hakkes fint og svitses i 5 minutter
- Der tilsættes presset hvidløg, gulerod, chiliflager, timian og smør. Der svitses videre i 3 minutter.
- De svitsede grøntsager lægges til side og tomatpuré svitses godt igennem
- Det hele blandes med rødvin og koges op
- Tilsæt fløde, tomater, laurbærblade, bouillonterning og vand. Simrer i mindst 10 minutter - gerne op til 30 minutter
- Linserne skylles og tilsættes. Koges i ca 20 minutter
- Smag til med sukker, salt, peber, vineddike og olivenolie
- Server bolognaisen med pasta, parmesan, brød, friskkværnet peber og evt persille