Ingredienser til 4 personer:

  • Olivenolie, 55 g
  • Skalotteløg, finthakket
  • Hvidløg, 1 fed, finthakket
  • Pomatpasta/koncentrat, 75 g
  • Vodka, 30 g
  • Piskefløde, 120 g
  • Røde peberflager, knuste, 3 g
  • Salt
  • Peber
  • Fusilli pasta, 450 g
  • Smør, 30 g
  • Parmesan, revet, 30 g + noget til drys ved bordet
  • Basilikum, hakket, 2 sp

Tilberedning:

  1. Olivenolien varmes ved middel varme. Skalotteløg og hvidløg tilsættes og varmes i 5 minutter under jævnlig omrøring
  2. Tilsæt tomatpasta og varm under omrøring indtil blandingen bliver murstensrød og begynder at karamelisere. Det tager omkring 5 minutter.
  3. Tilsæt vodka og rør indtil det næsten er fordampet. Det tager omtrent 2 minutter.
  4. Tilsæt fløde og røde peberflager og rør til massen er ensartet
  5. Smag til med salt og peber og tag saucen af varmen
  6. Kog pasta al dente
  7. Tag 120 g kogevand fra og hæld resten ud
  8. Bland pasta med saucen, smørret og 60 g kogevand
  9. Varm under konstant omrøring og tilsæt evt mere kogevand til retten til smørret er smeltet og saucen er tyk og skinnende. Det tager omkring 2 minutter.
  10. Smag til med salt og peber og tilsæt parmesan
  11. Server evt i portionsskåle drysset med parmesan

Kilde: Anne Mejer, der har den fra bonappetit.com