Ingredienser til 4 personer:
- Olivenolie, 55 g
- Skalotteløg, finthakket
- Hvidløg, 1 fed, finthakket
- Pomatpasta/koncentrat, 75 g
- Vodka, 30 g
- Piskefløde, 120 g
- Røde peberflager, knuste, 3 g
- Salt
- Peber
- Fusilli pasta, 450 g
- Smør, 30 g
- Parmesan, revet, 30 g + noget til drys ved bordet
- Basilikum, hakket, 2 sp
Tilberedning:
- Olivenolien varmes ved middel varme. Skalotteløg og hvidløg tilsættes og varmes i 5 minutter under jævnlig omrøring
- Tilsæt tomatpasta og varm under omrøring indtil blandingen bliver murstensrød og begynder at karamelisere. Det tager omkring 5 minutter.
- Tilsæt vodka og rør indtil det næsten er fordampet. Det tager omtrent 2 minutter.
- Tilsæt fløde og røde peberflager og rør til massen er ensartet
- Smag til med salt og peber og tag saucen af varmen
- Kog pasta al dente
- Tag 120 g kogevand fra og hæld resten ud
- Bland pasta med saucen, smørret og 60 g kogevand
- Varm under konstant omrøring og tilsæt evt mere kogevand til retten til smørret er smeltet og saucen er tyk og skinnende. Det tager omkring 2 minutter.
- Smag til med salt og peber og tilsæt parmesan
- Server evt i portionsskåle drysset med parmesan
Kilde: Anne Mejer, der har den fra bonappetit.com