Ingredienser til 4 personer:

  • Pasta
    • Pasta, rigatoni (store rørformede), 500 g
    • Parmesan, 40 g
    • Mandler, smuttede, 100 g
    • Hvidløg, 2 fed
    • Chili, røde, 1 - 2 stk
    • Basilikum, frisk, 2 bdt
    • Ansjosfilet i olie, eventuelt, 4 stk
    • Cherrytomater, gule og/eller røde, 450 g
  • Brød
    • Ciabatabrød
    • Timian, tørret, 4 g
    • Salt
    • Olivenolie

Tilberedning:

  1. Pasta
    1. Bring vand i kog i en stor gryde og kog pastaen heri
    2. Kogetid i henhold til brugsanvisning
    3. Blend parmesan,mandler, pillede hvidløg og chili til en fin masse i en foodprocessor
    4. Tilsæt 3/4 af basilikummen, evt. ansjoser, og 2/3 af tomaterne mens maskinen kører
    5. Tilsæt evt. lidt olivenolie (stadig mens maskinen kører)
    6. Smag til med krydderier og sæt saucen til side
    7. De resterende tomater skæres i halve eller kvarte og stilles også til side
    8. Hæld vandet fra pastaen
    9. Pastaen skal blive eller hældes tilbage i gryden
    10. Tilsæt saucen og rør rundt så den er jævnt fordelt omkring pastaen
    11. Tilsæt evt. lidt kogende vand for at løsne konsistensen
  2. Brød
    1. Gnid olienolie på ciabatabrødet
    2. Drys med timian og salt
    3. Sæt i ovnen på 200 - 225 ºC
  3. Servering
    1. Pastaen serveres i gryden eller et varmet fad / skål
    2. Brødet serveres på et skærebræt
    3. Salat

Kilde: Frit efter bogen Jamies mad på 30 minutter