Ingredienser til 4 personer:
- Pasta
- Pasta, rigatoni (store rørformede), 500 g
- Parmesan, 40 g
- Mandler, smuttede, 100 g
- Hvidløg, 2 fed
- Chili, røde, 1 - 2 stk
- Basilikum, frisk, 2 bdt
- Ansjosfilet i olie, eventuelt, 4 stk
- Cherrytomater, gule og/eller røde, 450 g
- Brød
- Ciabatabrød
- Timian, tørret, 4 g
- Salt
- Olivenolie
Tilberedning:
- Pasta
- Bring vand i kog i en stor gryde og kog pastaen heri
- Kogetid i henhold til brugsanvisning
- Blend parmesan,mandler, pillede hvidløg og chili til en fin masse i en foodprocessor
- Tilsæt 3/4 af basilikummen, evt. ansjoser, og 2/3 af tomaterne mens maskinen kører
- Tilsæt evt. lidt olivenolie (stadig mens maskinen kører)
- Smag til med krydderier og sæt saucen til side
- De resterende tomater skæres i halve eller kvarte og stilles også til side
- Hæld vandet fra pastaen
- Pastaen skal blive eller hældes tilbage i gryden
- Tilsæt saucen og rør rundt så den er jævnt fordelt omkring pastaen
- Tilsæt evt. lidt kogende vand for at løsne konsistensen
- Brød
- Gnid olienolie på ciabatabrødet
- Drys med timian og salt
- Sæt i ovnen på 200 - 225 ºC
- Servering
- Pastaen serveres i gryden eller et varmet fad / skål
- Brødet serveres på et skærebræt
- Salat
Kilde: Frit efter bogen Jamies mad på 30 minutter