Den hurtige tomatsauce
Ingredienser til 3 - 4 personer:
- Løg, 100g
- Hvidløg, 2 fed
- Rapsolie, 15 g
- Tomater, hakkede, 1 ds
- Basilikumblade, ca 15 blade
- Salt, 12 g
- Peber
Tilberedning:
- Svits løg og hvidløg i olie.
- Tilsæt tomater, hakket basilikum, salt og peber.
- Lad tomatsaucen koge under låg i 10 min.
Servering:
God til de fleste pastaretter.
Pasta, f.eks. ravioli kan blandes i saucen inden servering.
Den cremede tomatsauce
Ingredienser til 24 ravioli:
- Olivenolie, 30 g
- Tomater, store, 500 g
- Hvidløg, 4 fed
- Timean, frisk, 5 kviste
- Hvidvin, 90 g
- Fløde, 180 g
- Tomater, cherry, små, 20 stk
- Salt
Tilberedning:
- Snit de store tomater i små tern. Snit hvidløg fint.
- Varm olivenolie op i en pande eller gryde og tilsæt tomater og hvidløg. Lad det simre i 10 minutter under låg.
- Tilsæt hvidvin og timeanbladene. Kog uden låg i 5 minutter eller til halvdelen af væsken er fordampet.
- Afkøl lidt og purer saucen med en blender (eventuelt i en anden beholder).
- Opvarm igen til kogning og tilsæt fløde. Rør til det er indarbejdet i saucen.
- Halver de små cherrytomater og læg dem i saucen.
- Smag til med salt og evt. mere timean. Kog i 5 minutter.
Hvis saucen bruges til ravioli hældes de kogte ravioli i den simrende sauce og de er færdige når de har samme temperatur som saucen.
Champignon og flødesauce
Ingredienser til 3 - 4 personer:
- Olivenolie, 30 g
- Chanpignon, i skiver, 250 g
- Hvidløg, 5 fed, finthakket
- Muskatnød, revet
- Hvidvin, 30 g
- Fløde, 8%, 250 g
- Parmesan, revet, 100 g
- Salt
- peber
Tilberedning:
- Varm olien op i en gryde
- Tilsæt champignon, muskatnød og hvidløg.
- Lad det simre i 5 minutter
- Tilsæt fløde og hvidvin og kog op
- Tag gryden af varmen og tilsæt parmesan
- Rør til saucen er ensartet og er tyknet
- Smag til med salt og peber
Vent evt. ved punkt 4 så sauce og pasta kan blive færdig samtidig.
Servering:
God til f.eks. ravioli med ricotta og spinat.