Den hurtige tomatsauce

Ingredienser til 3 - 4 personer:

  • Løg, 100g
  • Hvidløg, 2 fed
  • Rapsolie, 15 g
  • Tomater, hakkede, 1 ds
  • Basilikumblade, ca 15 blade
  • Salt, 12 g
  • Peber

Tilberedning:

  1. Svits løg og hvidløg i olie.
  2. Tilsæt tomater, hakket basilikum, salt og peber.
  3. Lad tomatsaucen koge under låg i 10 min.

Servering:

God til de fleste pastaretter.

Pasta, f.eks. ravioli kan blandes i saucen inden servering.

Den cremede tomatsauce

Ingredienser til 24 ravioli:

  • Olivenolie, 30 g
  • Tomater, store, 500 g
  • Hvidløg, 4 fed
  • Timean, frisk, 5 kviste
  • Hvidvin, 90 g
  • Fløde, 180 g
  • Tomater, cherry, små, 20 stk
  • Salt

Tilberedning:

  1. Snit de store tomater i små tern. Snit hvidløg fint.
  2. Varm olivenolie op i en pande eller gryde og tilsæt tomater og hvidløg. Lad det simre i 10 minutter under låg.
  3. Tilsæt hvidvin og timeanbladene. Kog uden låg i 5 minutter eller til halvdelen af væsken er fordampet.
  4. Afkøl lidt og purer saucen med en blender (eventuelt i en anden beholder).
  5. Opvarm igen til kogning og tilsæt fløde. Rør til det er indarbejdet i saucen.
  6. Halver de små cherrytomater og læg dem i saucen.
  7. Smag til med salt og evt. mere timean. Kog i 5 minutter.

Hvis saucen bruges til ravioli hældes de kogte ravioli i den simrende sauce og de er færdige når de har samme temperatur som saucen. 

Champignon og flødesauce

Ingredienser til 3 - 4 personer:

  • Olivenolie, 30 g
  • Chanpignon,  i skiver, 250 g
  • Hvidløg, 5 fed, finthakket
  • Muskatnød, revet
  • Hvidvin, 30 g
  • Fløde, 8%, 250 g
  • Parmesan, revet, 100 g
  • Salt
  • peber

Tilberedning:

  1. Varm olien op i en gryde
  2. Tilsæt champignon, muskatnød og hvidløg.
  3. Lad det simre i 5 minutter
  4. Tilsæt fløde og hvidvin og kog op
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt parmesan
  6. Rør til saucen er ensartet og er tyknet
  7. Smag til med salt og peber

Vent evt. ved punkt 4 så sauce og pasta kan blive færdig samtidig.

Servering:

God til f.eks. ravioli med ricotta og spinat.