Hvis man laver sin egen pasta og det ikke er udfordrende nok kan processen udvides til også omfatte hjemmelavet ravioli. Det smager rigtig godt og kan være langt bedre end de købte.

Metodemæssigt består fremstillingen af 2 trin, nemlig udrulning af pastadejen og indpakning af fyldet (udover selvfølgelig at lave dejen og fyldet).

Til hjemmebrug kan dejen udrulles

  1. Ved håndkraft med kagerulle eller rullepind. De italienske mamaer bruger rullepind og kan rulle dej ud på omkring 1 m2 på et almindeligt bord - ret imponerende som f.eks. her (2 minutter inde i videoen). For den uøvede er det ret hårdt at rulle dejen ud, men med lidt øvelse er det åbenbart ret hurtigt ved brug af en lang rullepind
  2. På pastamaskine, som især er let at bruge for den lidt uøvede. De fås fra den enkle håndmodel til 15 cm baner over diverse elektriske modeller til restaurantmodellen til større mængder. Pastamaskinerne kan både bruges til at slut-forarbejde dejen efter hvileperioden og lave selve udrulningen.

Fyldet kan pakkes ind på mindst disse måder:

  1. Ved at placere større eller mindre klatter fyld på den udrullede dej. Dernæst lægges dej over, kanterne presses sammen og raviolierne skæres eller standses ud. Metoden er nok mest velegnet sammen med en stor flade udrullet pastadej. Her kan man række for række lave ravioli, som f.eks. her eller her. Metoden kan også bruges på strimler af pastadej. Udfordringen er at vurdere hvor meget fyld og hvor store afstande der skal være mellem klatterne.
  2. Ved brug af ravioliforme med plads til f.eks. 12 eller 24 ravioli. Man lægger en plade dej på formen, fylder fyldet i fordybningerne og igen en plade over. Dernæst presses raviolierne og skæres fri ved at rulle med en kagerulle over formen. Metoden er ret let, men tager sin tid for mange gange vil raviolierne ikke ud af formen eller skilles ad. Se f.eks. her.
  3. Ved brug af pastamaker, som er et tilbehør til pastamaskinerne. Her fodres maskinen med 2 baner pasta med fyld imellem. Maskinen samler fyldet i raviolierne og skærer dem fri af hinanden. Der er meget at holde styr på med pastamakeren, men når man kan styre det går det rigtig hurtigt. Se et eksempel her. Der findes en ravioli rullepind, som virker ligesom pastamakeren (dog er fyldet fordelt på forhånd), se f.eks. her.

Men mange synes at bruge en pastamaskine til udrulningen og lægge fyldet direkte på pasta-pladerne, altså kombinationerne B/1 ovenfor som f.eks. her.