Indholdsfortegnelse
- Artiskokker og svampe
- Aubergine
- Gorgonzola og bresaola
- Hawai pepperoni
- Kartoffelpizza med creme fraiche
- Kartoffelpizza med mascarpone
- Kartoffelpizza med oliventapernade
- Kartoffelpizza med mascarpone
- Kartofler, rygeost, timean og trøffelolie
- Lufttørret skinke
- Lufttørret skinke med cherrytomater
- Margarita
- Mørbrad, tomat og champignon
- Napoletana med ansjoser, kapers og gedeost
- Oksekødsfyld
- Parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
- Pepperoni
- Ricotta, spinat og portobello svampe
Generele anbefalinger
- Rul dejen tyndt ud ELLER
- Problemet med at rulle ud er at luften i dejen forsvinder. Prøv IKEA-metoden (se f.eks. på Kvalimad - ca. 4 minutter inde i videoen). Det er nemt og bedre!
- Brug kun lidt fyld - gælder såvel bundsaucer som egentligt fyld
- Bag ved højest mulige temperatur (gerne 300 °C) og gerne på pizzasten eller bagestål
Pepperoni
- Tomatsauce
- Pepperoni
- Mozzarella ost i skiver
- Oregano
Vurdering:24 / 76
Hawai pepperoni
- Tomatsauce
- Pepperoni
- Annanas i tynde skiver
- Mozzarella ost i skiver
- Oregano
Vurdering: 8 / 16
Kartoffelpizza med oliventapernade
- Oliven til bunddække
- Olivenolie
- Kartofler
- Oliven til fyld
- Feta eller gedeost (rulle)
- Salt
- Peber
- Timean
Oliven og lidt olivenolie blendes med stavblender. Fordeles over dejen.
Tyndt skårne kartofler lægges over dejen.
Ost og halve oliven fordeles over kartoflerne og dryppes med lidt olivenolie.
Krydres med salt, peber og timean.
Vurdering: 36 / 96
Kartoffelpizza med creme fraiche
- Creme fraiche
- Hvidløg
- Olivenolie
- Kartofler
- Timean
Creme fraiche røres med presset hvidløg og smøres på den udrullede dej. Dryp med olivenolie.
Læg kartoffelskiverne på og dryp igen med olivenolie.
Drys med hakkede rosmarinblade og salt.
Kartoffelpizza med mascarpone
- Mascarpone
- Parmesan
- Kartofler
- Rosmarin
- Rapsolie
- Salt
- Mozzarella, frisk
Kartofler skives meget fint
Trækker 30 minutter med rosmarin, salt og olie
Mascarpone og revet parmesan røres sammen og smøres på pizzabunden
Kartoffelskiverne presses i hånden for at reducere væden og fordeles over pizzabunden
Friskk mozzarella fordeles over pizzaen.
Kartofler, rygeost, timean og trøffelolie
Kartofler, rygeost, timean og trøffelolie
- Kartofler, tynde skiver, 2 - 3 stk
- Rygeost, gerne på sødmælk, 200 g
- Timean, frisk, 2 sp
- Trøffelolie, 2 sp
- Salt
Lufttørret skinke
- Tomatsauce
- Lufttørret skinke
- Mozzarella, frisk
- Rucola eller basilikumblade
- Olivenolie
Fordel tomatsauce over dejen. Læg skinken på.
Fordel skiveskåret mozzarells over.
Efter bagning fordeles rucolasalat over pizzaen og dryppes med lidt olivenolie.
Lufttørret skinke med cherrytomater
- Tomatsauce
- Parmesanost
- Cherrytomater
- Olivenolie
- Mozzerella, frisk
- Skinke, lufttørret
- Oliven
- Oregano
Fordel tomatsauce over dejen. Drys med reven parmesanost.
Dryp lidt olivenolie over.
Skær kryds i hver tomat (så den ikke sprænger under bagning). Fordel tomat og mozzarellaskiver over pizzaen.
Efter bagning pyntes med strimlet tørret skinke, halve oliven og drysses med oregano.
Vurdering: 8 / 16
Oksekødsfyld
- Tomatsauce
- Løg
- Chili
- Hvidløg
- Olie
- Hakket oksekød
- Tomatkoncentrat eller hakkdede tomater
- Basilikum
- Salt
- Peber
- Mozzarella, revet
Brun hakket løg, chili og hvidløg med lidt olie. Tilsæt hakket oksekød og salt.
Brun kødet og tilsæt tomat (koncentrat eller hakket).
Lad det simre nogen tid.
Fordel tomatsauce over dejen.
Dernæst fordeles kødblandingen over efterfulgt af revet ost.
Krydder med salt, peber og oregano.
Vurdering: 4 / 60
Aubergine
- Tomatsauce
- Aubergine
- Mozzarella, frisk
- Basilikum
Skær auberginen i tynde skiver. Læg skiverne i saltet vand i 30 minutter.
Tør skiverne af, pensel med olie og bag dem på en bageplade på bagepapir i 10 minutter ved 200 gr C.
Fordel tomatsauce over dejen. Dernæst aubergineskiverne tæt sammen.
Suppler eventuelt med nogle tyndt skårne tomatskiver.
Fordel til sidst mozzarellaskiver over..
Bages og pyntes med basilikumblade.
Artiskokker og svampe
- Creme fraiche
- Hvidløg
- Parmesan
- Artiskokhjerter på dåse
- Svampe, f.eks. østershatte
- Trøffelolie, evt.
- Oliven, sorte
- Gedeost i rulle
- Oregano
- Salt
- Peber
Skær artiskokker og svampe i små stykker og svitch på en pande.
Skær oliven i halve og gedeosten i tynde skiver.
Lav pizzasauce af creme fraiche og hvidløg.
Smør saucen over dejen. Riv parmesanost over.
Fordel artiskokker og svampe over pizzaen. Læg oliven og gedeosten over.
Krydder pzzaen med salt, peber og oregano.
Efter bagning dryppes pizzaen eventuelt med nogle dråber trøffelolie (Advarsel: kun lidt - ellers overdøver det alt). Spred et drys rucolasalat over pizzaen før servering.
Vurdering: 51 / 92
Parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
- 1 stor aubergine
- Ca 3 spsk groft salt
- olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk balsamico
- 3-4 smagfulde mellemstore tomater, evt. blommetomater
- Pynt
- 150 g frisk gedeost
- 6-8 skiver parmaskinke
- 2 håndfulde frisk rucola
- 3-4 spsk olivenolie blandet med et stort presset fed hvidløg
Skær auberginen i tynde skiver og læg dem under pres med groft salt imellem i ca 30 min. for at dræne dem for væde. Skyld saltet af aubergineskiverne og dup dem tørre, inden de steges i olivenolie. Blend flåede tomater med balsamico og smør et par spsk ud over pizzabunden, resten kan gemmes på køl i en lille uge eller fryses ned.
Fordel aubergineskiverne over, derefter friske tomatskiver.
Mørbrad, tomat og champignon
- Tomatsauce
- Mørbrad
- Tomater
- Champignon
- Ost, revet
- Salt
- Peber
- Origano
Mørbrad skæres itynde skiver ogristes ikort tidilidtoliepåenpande.
Mørbradskiverne fordelespå pizzaen. Læg ovenpåen ring af tomater og yderst en ring af champignon i skiver.
Drys ost over og krydder med salt, peber og origano.
Margarita
- Olivenolie
- Tomatsauce
- Parmesanost
- Bøffel mozzarella
- Basilikum, frisk
Smør et tyndt lag olivenolie over den udrullede dej.
Smør lidt tomatsauce over - spar på det - ellers bliver pizzaen for fugtig.
Dryp lidt olivenolie over.
Riv parmesanosten over, efterfulgt af stumper af mozzarella og basilikumblade.
Bag pizzaen og dryp den bagte pizza med olivenolie. Server straks.
Gorgonzola og bresaola
- Mozzarella, frisk, 125 g
- Gorgonzola, tern, 100 g
- Olivenolie, 30 g
- Bresaola, ca 10 tynde skiver
- Rucolasalat, 100 g
- Salt
- Peber, friskkværnet
Fordel mozzarella over pizzaen.
Læg bresaolaen over og dernæst gorgonzola.
Dryp olivenolie over og krydder med salt og peber.
Napoletana med ansjoser, kapers og gedeost
- Auberginepesto / tomatpesto / tomatsauce
- Gederulle
- Tomater i tynde skiver
- Ansjoser i olie
- Kapers
- Oliven
- Rosmarin
- Rul bunden ud
- Smør / spray olivenolie over
- Smør saucen over bunden
- Fordel tomater, kapers og rosmarin over
- Fordel gederullen og oliven ovenpå
- Fordel / spray olivenolie over
Ricotta, spinat og portobello svampe
- Ricotta, 50 g
- Pecorino, 15 g
- Cherrytomater, 5 stk
- Babyspinat, 50 g
- Portobellosvampe, 75 g
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Fordel ricottaosten på pizzaen
- Læg svampe, spinat og tomater henover
- Krydr med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie
- Bag pizzaen
- Riv godt med pecorino over pizzaen, når den kommer ud af ovnen