Ingredienser til 2 pizzaer / 1 bageplade:
-
Lunet vand til fordej, 50 g
-
Italiensk pizzahvedemel (type ’00’) til fordej, 40 g
-
Gær, 8 - 10 g
-
Salt, fint, 9 g
- Vand, lunken, 170 G
- Olivenolie, 15 g
-
Italiensk pizzahvedemel (type ’00’), 280 g
-
Durummel, fint, 50 g
Tilberedning:
Vej de to slags mel af hver for sig. Rør 50 g af vandet, salt og gær med 40 g af hvedemelet til fordej med en jævn pastakonsistens. Dæk fordejen til med plastfilm, og lad den hæve til dobbeltstørrelse på et lunt sted. Det tager ca. 40 minutter. Rør derpå resten af hvedemelet, durummelet og vandet med fordejen, og ælt omhyggeligt, til dejen er blank og elastisk.
Lad dejen hvile i ca 30 minutter.
Del dejen i stykker på 250 - 300 gram. Form dejstykkerne til boller (træk flere gange dejen ned og ind mod midten). Drys/dyp bollerne i mel på alle sider. Læg bollerne på en plade i en stor plastpose og lad dejen hæve langsomt på et køligt sted (5-10 grader – her går det langsomt, men ikke i stå) i 12-18 timer.
Tag bollerne ud i stuetemperatur ca. 2 timer før de skal bruges.
Rul dej-bollerne i ekstra durummel før de rulles ud.
Tip: Kan fryses som færdige bunde med bagepapir imellem. Tøs op i køleskab og efterhæver 20 minutter inden fyldet lægges på.
Kilde: gastro.dk