Ingredienser til én pizzabund på 300 gram:

  • Lunet vand til fordej, 24 g
  • Italiensk pizzahvedemel (type ’00’) til fordej, 19 g
  • Gær, ca. 2 g
  • Salt, fint, 2 g
  • Vand, lunken, 96 g
  • Italiensk pizzahvedemel (type ’00’), 128 g
  • Durummel, fint, 19 g
  • Olivenolie,  13 g
Tilberedning:
  1. Rør vandet til fordejen, gær og hvedemelet til fordej ud til en jævn sistens. Dæk fordejen til med plastfilm, og lad den hæve til dobbeltstørrelse på et lunt sted. Det tager ca. 40 minutter.
  2. Rør derpå resten af hvedemelet, durummelet, vandet og fordejen sammen. Ælt omhyggeligt, til dejen er blank og elastisk.
  3. Lad dejen hvile i ca 30 minutter.
  4. I fald der tilsættes olivenolie sker det på dette sted sammen med en ekstra æltning.
  5. Del dejen i stykker på 250 - 300 gram. Form dejstykkerne til boller (træk flere gange dejen ned og ind mod midten).
  6. Drys/dyp bollerne i durummel på alle sider. Læg bollerne på en plade i en stor plastpose og lad dejen hæve langsomt på et køligt sted (5-10 grader – her går det langsomt, men ikke i stå) i 12-18 timer.
  7. Tag bollerne ud i stuetemperatur ca. 2 timer før de skal bruges.
  8. Rul dej-bollerne i ekstra durummel før de rulles ud.

Tip: Kan fryses som færdige bunde med bagepapir imellem. Tøs op i køleskab og efterhæver 20 minutter inden fyldet lægges på.

Kilde: gastro.dk