Ingredienser til 4 personer:

  • Pizzadej
  • Olivenolie
  • Salt
  • Mozzarella ost, 150 g
  • Bacon, 225 g, kogt og let svitset, tørret og afkølet
  • Æg, 4 store i 4 ramekiner
  • Parmigiano Reggiano (parmesan)
  • Persille, frisk, hakket eller  rucula

Tilberedning:

Varm ovnen op, gerne med pizzasten til 250 °C.

Rul dejen tyndt ud og flyt den til bagepapir.

Gnid dejen med olivenolie og drys med salt langs kanten.

Spred mozzarellaen på dejen med en fri kant på ca 2 cm.

Rul lidt af kanten ind for at gøre den sprød.

Spred baconen over.

Bag pizzaen indtil den er 2/3 færdig hvor osten er smeltet og netop begyndt at blive brun (ca 8 - 10 minutter)

Tag pizzaen ud af ovnen og pres 4 huller med en grydeske i pizzaen.

Hæld et æg i hvert hul og spred parmesan over pizzaen.

Bag pizzaen videre indtil æggehviderne er hvide, men blommerne stadig flydende (4 - 6 minutter).

Drys pizzaen med persille eller rucula.