Ingredienser til 4 personer:
- Pizzadej
- Olivenolie
- Salt
- Mozzarella ost, 150 g
- Bacon, 225 g, kogt og let svitset, tørret og afkølet
- Æg, 4 store i 4 ramekiner
- Parmigiano Reggiano (parmesan)
- Persille, frisk, hakket eller rucula
Tilberedning:
Varm ovnen op, gerne med pizzasten til 250 °C.
Rul dejen tyndt ud og flyt den til bagepapir.
Gnid dejen med olivenolie og drys med salt langs kanten.
Spred mozzarellaen på dejen med en fri kant på ca 2 cm.
Rul lidt af kanten ind for at gøre den sprød.
Spred baconen over.
Bag pizzaen indtil den er 2/3 færdig hvor osten er smeltet og netop begyndt at blive brun (ca 8 - 10 minutter)
Tag pizzaen ud af ovnen og pres 4 huller med en grydeske i pizzaen.
Hæld et æg i hvert hul og spred parmesan over pizzaen.
Bag pizzaen videre indtil æggehviderne er hvide, men blommerne stadig flydende (4 - 6 minutter).
Drys pizzaen med persille eller rucula.