Ingredienser til 4 personer:
Dej:
- Hvedemel, lavprotein, 500 g
- Salt, 9 g
- Vand, 200 g
- Olivenolie, 45 g
- Æg, M/S, 1 stk
Fyld:
- Creme fraiche, 200 g
- Hvidløg, knuste, findelte eller pressede, 4 fed
- Emmentaler, revet, 100 g
- Rødløg, 200 g
- Bacon, røget, tern eller tynde skiver, 150 g
- Salt
- Peber
- Timian
Tilberedning:
- Bland hvedemel og salt i en skål. Bland vand, olivenolie og æg sammen, Rør dejen kortvarig sammen
- Brug lavproteinmel (<= 10 g protein) og kortvarig røring
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad det hvile i køleskab i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 260 ºC og lad den varme i mindst 30 minutter med bagestål eller lignende
- Løgene skæres i skiver. Enten meget tynde skiver eller tykkere skiver overhældt med kogende vand i 3 - 4 minutter
- Bacon skæres i små tern eller tynde skiver skæres i småstykker
- Dejen deles i 2 og rulles ud med kagerulle
- Det er ved denne dej-type ikke nødvendigt at bevare luftbobler i dejen Den indeholder jo hverken gær eller bagepulver
- Creme fraiche blandes med hvidløg. Smøres på bundene
- Ost, løg og bacon lægges på bundene. Krydres med salt, peber og timian
- Bages 9 minutter indtil bunden er let gylden og sprød
Kilde: Inspiration fra bagvrk.dk