Ingredienser til 4 personer:

Dej:

  • Hvedemel, lavprotein, 500 g
  • Salt, 9 g
  • Vand, 200 g
  • Olivenolie, 45 g
  • Æg, M/S, 1 stk

Fyld:

  • Creme fraiche, 200 g
  • Hvidløg, knuste, findelte eller pressede, 4 fed
  • Emmentaler, revet, 100 g
  • Rødløg, 200 g
  • Bacon, røget, tern eller tynde skiver, 150 g
  • Salt
  • Peber
  • Timian

Tilberedning:

  1.  Bland hvedemel og salt i en skål. Bland vand, olivenolie og æg sammen, Rør dejen kortvarig sammen
    1. Brug lavproteinmel (<= 10 g protein) og kortvarig røring
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad det hvile i køleskab i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 260 ºC og lad den varme i mindst 30 minutter med bagestål eller lignende
  4. Løgene skæres i skiver. Enten meget tynde skiver eller tykkere skiver overhældt med kogende vand i 3 - 4 minutter
  5. Bacon skæres i små tern eller tynde skiver skæres i småstykker
  6. Dejen deles i 2 og rulles ud med kagerulle
    1. Det er ved denne dej-type ikke nødvendigt at bevare luftbobler i dejen Den indeholder jo hverken gær eller bagepulver
  7. Creme fraiche blandes med hvidløg. Smøres på bundene
  8. Ost, løg og bacon lægges på bundene. Krydres med salt, peber og timian
  9. Bages 9 minutter indtil bunden er let gylden og sprød

 Kilde: Inspiration fra bagvrk.dk