Ingredienser til 3 almindelige / 5 tynde pizzaer:

  • Vand, 350 g
  • Salt, 13 g
  • Tørgær1,5 g
  • Hvedemel, gerne 00, 500 g

Tilberedning:

  1. Bland vand, gær og  salt godt sammen og vent et par minutter
  2. Tilsæt mel under omrøring
  3. Fold dejen i ca 1 minut
  4. Lad dejen hvile i 30 minutter 
  5. Ælt dejen på en bordplade i ca 1 minut og form den som en bolle
  6. Gnid dejen i lidt olie og lad den hæve ca 2 timer ved stuetemperatur i en lukket beholder
  7. Drys mel på bordet og læg dejen ud på bordet. Del dejen i 3 eller 5 boller.
  8. Stram dejkuglerne op og læg dem på en tallerken / fladt fad, drys med mel og læg film over
  9.  Sæt bollerne i køleskab til de skal bruges - efter 20 - 40 timer. 20 er bedst.
  10. Lad bollerne hvile ved stuetemperatur 60 - 90 minutter inden de formes som pizzaer