Ingredienser til 3 almindelige / 5 tynde pizzaer:
- Vand, 350 g
- Salt, 13 g
- Tørgær1,5 g
- Hvedemel, gerne 00, 500 g
Tilberedning:
- Bland vand, gær og salt godt sammen og vent et par minutter
- Tilsæt mel under omrøring
- Fold dejen i ca 1 minut
- Lad dejen hvile i 30 minutter
- Ælt dejen på en bordplade i ca 1 minut og form den som en bolle
- Gnid dejen i lidt olie og lad den hæve ca 2 timer ved stuetemperatur i en lukket beholder
- Drys mel på bordet og læg dejen ud på bordet. Del dejen i 3 eller 5 boller.
- Stram dejkuglerne op og læg dem på en tallerken / fladt fad, drys med mel og læg film over
- Sæt bollerne i køleskab til de skal bruges - efter 20 - 40 timer. 20 er bedst.
- Lad bollerne hvile ved stuetemperatur 60 - 90 minutter inden de formes som pizzaer