Ingredienser til 4 pizzaer på 300 g / 25 cm:
- Manitobamel, tipo 00, 600 g
- Durummel, 65 g
- Vand, 385 g
- Salt, 16 g
- Surdej, 100% hydreret, aktiveret, 130 g
- Olivenolie, 18 g
- Maltpulver, evt., 13 g
Tilberedning:
- Bland mel, durummel og maltpulver i en skål
- Tilsæt vand, surdej og olivenolie og rør det godt sammen
- Lad dejen hvile 30 minutter og stræk / fold dejen
- Gentag punkt 3 yderligere 2 gange
- Kontroller at dejen er elastisk (vinduestest) og gentag punkt 3 hvis dejen fejler
- Læg dejen i en beholder og lad hæve til dobbelt størrelse (ca 3 timer)
- Del dejen i stykker på 300 g og form dem til boller
- Smør en bradepande, der kan gå i køleskabet, med olivenolie eller alternativ med bagepapir med et godt drys durummel
- Læg bollerne i bradepanden, drys bollerne med durummel og læg film over
- Lad bollerne hæve i køleskab i 1 - 5 døgn. Ved tidnød kan bollerne hæve 1 - 2 timer ved stuetemperatur
Kilde: Frit efter FoodGeek