Ingredienser til 4 pizzaer på 300 g / 25 cm:

  • Manitobamel, tipo 00, 600 g
  • Durummel, 65 g
  • Vand, 385 g
  • Salt, 16 g
  • Surdej, 100% hydreret, aktiveret, 130 g
  • Olivenolie, 18 g
  • Maltpulver, evt., 13 g

Tilberedning:

  1. Bland mel, durummel og maltpulver i en skål
  2. Tilsæt vand, surdej og olivenolie og rør det godt sammen
  3. Lad dejen hvile 30 minutter og stræk / fold dejen
  4. Gentag punkt 3 yderligere 2 gange
  5. Kontroller at dejen er elastisk (vinduestest) og gentag punkt 3 hvis dejen fejler
  6. Læg dejen i en beholder og lad hæve til dobbelt størrelse (ca 3 timer)
  7. Del dejen i stykker på 300 g og form dem til boller
  8. Smør en bradepande, der kan gå i køleskabet, med olivenolie eller alternativ med bagepapir med et godt drys durummel
  9. Læg bollerne i bradepanden, drys bollerne med durummel og læg film over
  10. Lad bollerne hæve i køleskab i 1 - 5 døgn. Ved tidnød kan bollerne hæve 1 - 2 timer ved stuetemperatur

Kilde: Frit efter FoodGeek