Ingredienser:
- Citroner, modne, ikke overfladebehandlet, 8 stk
- Ingefær, frisk, fintrevet m saft, 68 g
- Vand, 5 dl
- Gul Melatin, 1 brev
- Sukker, 1250 g
- Atamon til skylning
Tilberedning:
Vær forberedt på at dette tager et par timer!
Med en kartoffelskræller skrælles det yderste gule lag af citronerne. Skrællerne skæres i tynde strimler med en kniv.
Med en skarp urtekniv skæres det hvide af citronerne ind til kødet.
Fileter citronerne. Frugtkødet og saften skal i gryden, mens hinderne og stenene kasseres.
Tilsæt vandet. Erstat eventuelt noget af vandet med appelsinsaft.
Ingefær rives og fyldes i gryden.
Kog indholdet i 10 minutter. Citronskallerne skal være møre.
Findel eventuelt massen kort (og kun kort) med en blender.
Tilsæt Melatin under piskning, f.eks. med elpisker. Lad det koge i 1 minut.
Tilsæt sukker og kog op under omrøring. Lad det koge godt igennem i et par minutter.
Lad gryden stå i 5 minutter. Skum skumlaget af.
Skold rengjorte glas og låg i kogende vand. Skyl glas og låg i atamon.
Fyld marmeladen i glassene.
Frit efter Dalsgaard i Skivholme