Ingredienser:

  • Citroner, modne, ikke overfladebehandlet, 8 stk
  • Ingefær, frisk, fintrevet m saft, 68 g
  • Vand, 5 dl
  • Gul Melatin, 1 brev
  • Sukker, 1250 g
  • Atamon til skylning

Tilberedning:

Vær forberedt på at dette tager et par timer!

Med en kartoffelskræller skrælles det yderste gule lag af citronerne. Skrællerne skæres i tynde strimler med en kniv.

Med en skarp urtekniv skæres det hvide af citronerne ind til kødet.

Fileter citronerne. Frugtkødet og saften skal i gryden, mens hinderne og stenene kasseres.

Tilsæt vandet. Erstat eventuelt noget af vandet med appelsinsaft.

Ingefær rives og fyldes i gryden.

Kog indholdet i 10 minutter. Citronskallerne skal være møre.

Findel eventuelt massen kort (og kun kort) med en blender.

Tilsæt Melatin under piskning, f.eks. med elpisker. Lad det koge i 1 minut.

Tilsæt sukker og kog op under omrøring. Lad det koge godt igennem i et par minutter.

Lad gryden stå i 5 minutter. Skum skumlaget af.

Skold rengjorte glas og låg i kogende vand. Skyl glas og låg i atamon.

Fyld marmeladen i glassene.

Frit efter Dalsgaard i Skivholme