Ingredienser:
- 1 kg. rensede knapt modne hyben
- 500 g belle de boskoop-æbler eller cox-orange
- 3 dl. vand
- 2 stænger hel kanel
- 750 g sukker
Tilberedning:
Hyben plukkes inden de bliver helt modne (da de ellers er vanskelige at rense og fyldt med orm). Halveres og frøene fjernes med en lille teske.
Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i mindre stykker.
Vand og kanel koges sammen og både hyben og æble koges heri i ca. 40 min. til alt er meget mørt.
Derefter er det en smagssag, om man vil passere frugten gennem en sigte, således at alle skallerne kommer fra, eller om man synes, lidt "fyld" er i orden i marmeladen. Mosen kan også blendes kortvarigt.
Når mosen har den konsistens, man ønsker, blandes den med sukker og koges til dette er smeltet og massen så homogen som ønsket.
Tag gryden af varmen. Kom marmeladen på skoldede atamonskyllede glas og bind til.
Opbevares kølidt.