Ingredienser til 4 personer:
- Spaghetti, 300 g (eller 500 g frisk)
- Bacon, letrøget, 200 g - (originalt Guanciale eller pancetta, 50 g)
- Olivenolie, 60 g
- Æg, 4 - 5 stk
- Parmesan ost, revet, 75 - 100 g
- Peber, friskkværnet
Tilberedning:
Bacon skæres ud i tern og steges med olivenolie. Stop kort tid før den er færdig.
Kog imens spaghetti al dente - tynde spaghetti koges 5 - 6 minutter.
Parmesanost blandes med æggene. Eventuelt kun blommen fra det sidste æg.
Steg bacon færdigt, hæld spaghetti ud i et dørslag og læg det over baconstykkerne på panden.
Sluk for varmen og fordel det godt.
Hæld æggemassen over og rør godt rundt. Det er vigtigt at der ikke varmes efter æggeblandingen er tilsat, men at bacon og spaghetti er varme inden den tilsættes. Hvis der varmes efter æggeblandingen er tilsat bliver æggemassen til røræg og smuldrer - i stedet skal den blive kremet og sovseagtig.
Server straks.
Frit efter Antonio Carluccio’s Southern Italian Feast.