Ingredienser til 4 personer:
- Kalvekød, hakket, 400 g
- Salt, 1½ tsk
- Chilli, knust, ½ tsk
- Allehånde, stødt, ½ tsk
- Hvedemel, 3½ spsk
- Æg, 1 stk
- Letmælk, 1½ dl
- Hvidløg, presset, 1 fed
- Knoldselleri, groft revet, 1 dl
- Dadler, grofthakkede, 75 g
- Olivenolie til stegning
Tilberedning:
Rør kalvekød sammen med salt, chile og allehånde indtil det bliver sejt i komsistensen. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt ad gangen.
Kom dernæst hvidløg, knoldselleri, persille og dadler i farsen og rør den jævn.
Sæt frikadellefarsen i køleskabet indtil frikadellerne skal steges.
Form farsen til ca. 14 frikadeller og steg dem i olivenolie i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.
Server f.eks. frikadellerne til en god salat.
Pia har serveret frikadellerne og givet os opskriften.