Ingredienser til 4 personer:

  • Kalvekød, hakket, 400 g
  • Salt, 1½ tsk
  • Chilli, knust, ½ tsk
  • Allehånde, stødt, ½ tsk
  • Hvedemel, 3½ spsk
  • Æg, 1 stk
  • Letmælk, 1½ dl
  • Hvidløg, presset, 1 fed
  • Knoldselleri, groft revet, 1 dl
  • Dadler, grofthakkede, 75 g
  • Olivenolie til stegning

Tilberedning:

Rør kalvekød sammen med salt, chile og allehånde indtil det bliver sejt i komsistensen. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt ad gangen.

Kom dernæst hvidløg, knoldselleri, persille og dadler i farsen og rør den jævn.

Sæt frikadellefarsen i køleskabet indtil frikadellerne skal steges.

Form farsen til ca. 14 frikadeller og steg dem i olivenolie i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.

Server f.eks. frikadellerne til en god salat.

Pia har serveret frikadellerne og givet os opskriften.