Ingredienser til 30 cm tærte:
Dej
- Hvedemel, 275 g
- Hvid hvedemel, 100 g
- Smør, 250 g
- Salt, 7 g
- Æg, 1 stk
Æggeblanding
- Æg, 5 - 6 stk
- Fløde, 75 ml
- Ost, revet, 90 g
- Timean
- Salt, 10 g
- Peber
Fyld
- Bacon, 200 g
- Porre, 1000 g (ca 700 g porreringe)
- Olie
Tilberedning:
Bland ingredienserne til dejen og rør med K-spade til det er smuldret. Dejen samles med 1 æg.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen i tærtefad på ca 29 cm og prik med gaffel. Forbages i ovn ved 200 °C i 15 minutter.
Æggeblandingen piskes sammen med piskeris.
Bacon skæres i små tern og steges svagt på en pande. Læg det til side på køkkenrulle.
Porrerne renses og skæres i skiver. Svits dem i baconfedtet og olie.
Porrefyldet lægges i tærtefadet, bacon drysses over og til sidst hældes æggeblandingen på og fordeles godt.
Bages ca. 30 minutter ved 200 °C.