Ingredienser til 30 cm tærte:

Dej

  • Hvedemel, 275 g
  • Hvid hvedemel, 100 g
  • Smør, 250 g
  • Salt, 7 g
  • Æg, 1 stk

Æggeblanding

  • Æg, 5 - 6 stk
  • Fløde, 75 ml
  • Ost, revet, 90 g
  • Timean
  • Salt, 10 g
  • Peber

Fyld

  • Bacon, 200 g
  • Porre, 1000 g (ca 700 g porreringe)
  • Olie

Tilberedning:

Bland ingredienserne til dejen og rør med K-spade til det er smuldret. Dejen samles med 1 æg.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen i tærtefad på ca 29 cm og prik med gaffel. Forbages i ovn ved 200 °C i 15 minutter.

Æggeblandingen piskes sammen med piskeris.

Bacon skæres i små tern og steges svagt på en pande. Læg det til side på køkkenrulle.

Porrerne renses og skæres i skiver. Svits dem i baconfedtet og olie.

Porrefyldet lægges i tærtefadet, bacon drysses over og til sidst hældes æggeblandingen på og fordeles godt.

Bages ca. 30 minutter ved 200 °C.