Ingredienser:
- Tærtebund
- Hvedemel, 250 g
- Smør, 120 g
- Salt, 2 g
- Æg, hel, 1 stk
- Æggeblomme, 1 stk
- Vand, 20 g
- Fyld
- Spinat, frisk, 1 kg
- Roquefort
- Æg, hele 3 stk
- Æggeblomme, 1 stk
- Valnøddekerner, 30 g
- Creme fraiche, 38%, 100 g
- Smør, 20 g
- Salt
- Peber
Tilberedelse:
- Tærtebund
- Mel og smør smuldres sammen i en skål
- Salt og æg tilsættes og æltes sammen me lidt vand
- Stilles på køl i 30 minutter
- Dejen rulles ud, lægges i en form og prikkes med en gaffel
- Form med dej hviler 1 time
- Fyld
- Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand. Tør vandet af bladene.
- Varm smørret i en gryde og sauter spinaten heri
- Pisk de hele æg sammen med en gaffel.
- Pisk creme fraiche i og dernæst valnødder og roquefort
- Krydder med alt og peber og bland grundigt
- Bagning
- Pisk æggeblommen med lidt vand og pensel det på tærtekanten
- Vrid spinaten fri for væde og læg den i tærtebunden
- Hæld æggeblandingen over
- Bag i ovn ved 210 ºC i ca. 20 minutter
- Hviler 5 minutter inden servering