Ingredienser:

  • Tærtebund
    • Hvedemel, 250 g
    • Smør, 120 g
    • Salt, 2 g
    • Æg, hel, 1 stk
    • Æggeblomme, 1 stk
    • Vand, 20 g
  • Fyld
    • Spinat, frisk, 1 kg
    • Roquefort
    • Æg, hele 3 stk
    • Æggeblomme, 1 stk
    • Valnøddekerner, 30 g
    • Creme fraiche, 38%, 100 g
    • Smør, 20 g
    • Salt
    • Peber

Tilberedelse:

  1. Tærtebund
    1. Mel og smør smuldres sammen i en skål
    2. Salt og æg tilsættes og æltes sammen me lidt vand
    3. Stilles på køl i 30 minutter
    4. Dejen rulles ud, lægges i en form og prikkes med en gaffel
    5. Form med dej hviler 1 time
  2. Fyld
    1. Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand. Tør vandet af bladene.
    2. Varm smørret i en gryde og sauter spinaten heri
    3. Pisk de hele æg sammen med en gaffel.
    4. Pisk creme fraiche i og dernæst valnødder og roquefort
    5. Krydder med alt og peber og bland grundigt
  3. Bagning
    1. Pisk æggeblommen med lidt vand og pensel det på tærtekanten
    2. Vrid spinaten fri for væde og læg den i tærtebunden
    3. Hæld æggeblandingen over
    4. Bag i ovn ved 210 ºC i ca. 20 minutter
    5. Hviler 5 minutter inden servering