Ingredienser til 4 personer:

  • Fisk
    • Laks, filet uden skind, 400 g
  • Marinade
    • Soyasauce, 100 g
    • Forårsløg, 1 stk
    • Olie, solsikke eller raps, 30 g
    • Sesamolie, 5 g
    • Eddike, æble eller hvidvin, 15 g
    • Sesamfrø, 2 tsk
    • Chili, 1/4 stk
    • Hvidløg, 1 fed
    • Ingefær, frisk, 10 g
  • Tilbehør
    • Asparges, 1 bundt
    • Champignon, 200 g
    • Hvidløg, 1 fed
    • Chili, 1/4 stk
    • Smør, 15 g
    • Rapsolie, 15 g

 Tilberedning:

  1. Skær laksen i mundrette terninger
  2. Lav marinaden ved at finthakke forårsløg, hvidløg, chili samt ingefær og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden
  3. Læg laksestykkerne i marinaden i 30 minutter
  4. Rens asparges og skær i mindre stykker (ca. 2 cm).
  5. Rens champignon og halver dem
  6. Svits asparges , champignon, hvidløg samt chili på en pande i smør og olie.
  7. Dræn laksestykkerne for marinade
  8. Anret asparges og champignon på et fad med laksestykkerne ovenpå
  9. Server med brød og soyasauce