Ingredienser til 4 personer:
- Fisk
- Laks, filet uden skind, 400 g
- Marinade
- Soyasauce, 100 g
- Forårsløg, 1 stk
- Olie, solsikke eller raps, 30 g
- Sesamolie, 5 g
- Eddike, æble eller hvidvin, 15 g
- Sesamfrø, 2 tsk
- Chili, 1/4 stk
- Hvidløg, 1 fed
- Ingefær, frisk, 10 g
- Tilbehør
- Asparges, 1 bundt
- Champignon, 200 g
- Hvidløg, 1 fed
- Chili, 1/4 stk
- Smør, 15 g
- Rapsolie, 15 g
Tilberedning:
- Skær laksen i mundrette terninger
- Lav marinaden ved at finthakke forårsløg, hvidløg, chili samt ingefær og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden
- Læg laksestykkerne i marinaden i 30 minutter
- Rens asparges og skær i mindre stykker (ca. 2 cm).
- Rens champignon og halver dem
- Svits asparges , champignon, hvidløg samt chili på en pande i smør og olie.
- Dræn laksestykkerne for marinade
- Anret asparges og champignon på et fad med laksestykkerne ovenpå
- Server med brød og soyasauce