Ingredienser til 4:

  • Æg, 3 stk
  • Smør, 65 g
  • Broccoli, 500 g
  • Hvedemel, 18 g
  • Salt, 2 g
  • Peber, 1 g
  • Mælk, 350 g
  • Ost, chedder, 200 g
  • Sennep, 8 - 10 g
  • Rasp, 15 g

Tilberedning:

  1. Del æggene i blomme og hvide og lad det stå i 30 minutter ved stuetemperatur
  2. Smør et ildfast fad på ca. 2½ liter grundigt med smør eller margarine
  3.  Pluk broccoli i små buketter. Skræl og skær evt stænglerne. Erstat evt. delvist med grønne asparges i små stykker
  4. Damp eller kog broccoli (og asparges) i ca 4 minutter
  5. Smelt smør i en gryde (ca 3 liter) og rør hvedemel, salt og peber i til en ensartet masse
  6. Tilsæt mælk ad 2 - 3 gange og lad det koge op imellem
  7. Tilsæt sennep og det  meste af osten og varm op til osten er smeltet (gem lidt ost til topping)
  8. Bland lidt af sovsen sammen med æggeblemmerne og hæld blommerne tilbage til sovsen mens der hele tiden røres rundt
  9. Tilsæt broccoli (og asparges) og bland det forsigtigt
  10. Pisk æggehviderne stive
  11. Bland forsigtigt ¼ af hviderne i broccolisovsen til der ikke længere er klumper af æggehvider
  12. Bland resten af æggehviderne forsigtigt i broccolisovsen
  13. Hæld broccolisovsen i det smurte fad og drys med resten af osten og rasp
  14. Bag souffleen i ca 40 minutter ved 175 ºC
  15. Lad den hvile i 15 minutter