Ingredienser til 4:
- Æg, 3 stk
- Smør, 65 g
- Broccoli, 500 g
- Hvedemel, 18 g
- Salt, 2 g
- Peber, 1 g
- Mælk, 350 g
- Ost, chedder, 200 g
- Sennep, 8 - 10 g
- Rasp, 15 g
Tilberedning:
- Del æggene i blomme og hvide og lad det stå i 30 minutter ved stuetemperatur
- Smør et ildfast fad på ca. 2½ liter grundigt med smør eller margarine
- Pluk broccoli i små buketter. Skræl og skær evt stænglerne. Erstat evt. delvist med grønne asparges i små stykker
- Damp eller kog broccoli (og asparges) i ca 4 minutter
- Smelt smør i en gryde (ca 3 liter) og rør hvedemel, salt og peber i til en ensartet masse
- Tilsæt mælk ad 2 - 3 gange og lad det koge op imellem
- Tilsæt sennep og det meste af osten og varm op til osten er smeltet (gem lidt ost til topping)
- Bland lidt af sovsen sammen med æggeblemmerne og hæld blommerne tilbage til sovsen mens der hele tiden røres rundt
- Tilsæt broccoli (og asparges) og bland det forsigtigt
- Pisk æggehviderne stive
- Bland forsigtigt ¼ af hviderne i broccolisovsen til der ikke længere er klumper af æggehvider
- Bland resten af æggehviderne forsigtigt i broccolisovsen
- Hæld broccolisovsen i det smurte fad og drys med resten af osten og rasp
- Bag souffleen i ca 40 minutter ved 175 ºC
- Lad den hvile i 15 minutter