Ingredienser:
- 180 g mel (3 dl)
- 100 g smør
- 2-3 spsk vand
- 300 g frisk spinat
- 200 g champignoner
- 100 g løg
- 100 g røget skinke
- 2 fedhvidløg
- 1 tsk tørret salvie
- salt
- peber
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1-2 dl friskreven ost
Tilberedning:
Kom melet i en skål og smuldr smørret grynet heri. Saml dejen med koldt vand (eller etr æg). Pak den i folie og stil den i køleskab mindst 2 timer.
Rul dej en ud og beklæd en tærteform (ca. 30 cm i diameter.) med den. Forbag i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Skyl spinaten godt og damp den i det vand, der hænger ved. Hak spinaten groft og pres væden ud.
Skær champignonerne i skiver og skinken i strimler. Hak løg og hvidløg fint.
Svits svampe og løg et par minutter i smør. Rør spinat og skinke i og krydr med salvie salt og peber.
Læg fyldet på tærtebunden.
Pisk æg mælk og ost sammen og hæld det over fyldet.
Bag tærten færdig i ca. 30 minutter.
[Kilde: Alletiders Kogebog]