Ingredienser:

  • 180 g mel (3 dl)
  • 100 g smør
  • 2-3 spsk vand
  • 300 g frisk spinat
  • 200 g champignoner
  • 100 g løg
  • 100 g røget skinke
  • 2 fedhvidløg
  • 1 tsk tørret salvie
  • salt
  • peber
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1-2 dl friskreven ost

Tilberedning:

Kom melet i en skål og smuldr smørret grynet heri. Saml dejen med koldt vand (eller etr æg). Pak den i folie og stil den i køleskab mindst 2 timer.

Rul dej en ud og beklæd en tærteform (ca. 30 cm i diameter.) med den. Forbag i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Skyl spinaten godt og damp den i det vand, der hænger ved. Hak spinaten groft og pres væden ud.

Skær champignonerne i skiver og skinken i strimler. Hak løg og hvidløg fint.

Svits svampe og løg et par minutter i smør. Rør spinat og skinke i og krydr med salvie salt og peber.

Læg fyldet på tærtebunden.

Pisk æg mælk og ost sammen og hæld det over fyldet.

Bag tærten færdig i ca. 30 minutter. 

[Kilde: Alletiders Kogebog]